Времето за декларации изтече – дела трябват. С тези думи

...
Времето за декларации изтече – дела трябват. С тези думи
Коментари Харесай

Румен Радев: Времето за декларации изтече – дела трябват


Времето за заявления изтече – каузи трябват. С тези думи президентът Румен Радев завърши общата декларация, която консенсусно бе призната на днешното съвещание на КСНС, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Президентът акцентира, че тематиката на днешното съвещание е съвсем същата като КСНС преди една година. „ За тази 1 година какви са измененията – армията понижа с близо 1000 индивида техниката остаря с една година “, съобщи той.

КСНС разиска тематиката „ Актуални опасности и закани за националната сигурност на Република България. Състояние на Въоръжените сили. Необходими ограничения. „ Членовете на съвета се сплотиха към позицията, че националната сигурност е сложена пред нови провокации, провокирани от геополитически събития, сподели Радев.

Разгледани бяха и трендовете за модернизацията и превъоръжаването на страните в района. Същите заделят съществени средства. Констатирано бе, че българската войска извършва част от дилемите си в стеснен размер заради неокомпектованост на БА и остаряла бойна техника. Забавянето на плановете за рационализация ще докара до вложение на финансови средства в морално остаряла техника, акцентира президентът.

Той съобщи, че членовете на КСНС са се обединили, че са нужни незабавни ограничения за обезпечаване на рационализация, създаване на бойни мощности. Необходими са своевременни дейности за спиране на отлива от Въоръжените сили, сподели той.

На КСНС са признати оферти към изпълнителната и законодателната власт да се актуализират средносрочната бюджетна прогноза 2019 - 2021г. в сходство с поетите задължения за 2% от Брутният вътрешен продукт към 2020 година да са за въоръжените сили, като е даден период до октомври тази година. Като втора точка е посочено, че до септември 2018 година би трябвало МО да предприеме ограничения за привличане на хора в БА. Разработване на финансов проект за рационализация и превъоръжаване на армията би трябвало да бъде квалифициран също до септември.

Призовавам институциите да се отнесат отговорно към положението Въоръжените сили и към сигурността на българските жители. Призовавам за делово отношение към нашите съдружници. Времето за заявления изтече – каузи трябват, съобщи Радев. /БГНЕС
 КСНС се организира през днешния ден в постройката на "Дондуков" 2 КСНС се организира през днешния ден в постройката на "Дондуков" 2 / БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР