Времето във вторник ще е предимно слънчево. Ще духа слаб

...
Времето във вторник ще е предимно слънчево. Ще духа слаб
Коментари Харесай

До 18 градуса във вторник, в петък снегът се връща

Времето във вторник ще е най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад, който денем краткотрайно ще се усили. Минималните температури ще са сред -2 и 3 градуса, а оптималните – сред 13 и 18 градуса.

По Черноморието

ще е най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-югозапад, който до края на деня ще се ориентира от северозапад. Максимални температури ще са 12-15 градуса. Температурата на морската вода е 6-7 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините

ще е най-вече слънчево. Ще духа сдържан, по билото на Стара планина мощен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 8, на 2000 метра – към 1 градус.

През идващите два дни

ще доминира слънчево време. В сряда вятърът ще отслабне, в доста региони и ще стихне. Дневните температури ще са с 2-3 градуса по-ниски. В четвъртък в Източна България ще духа слаб до сдържан югозападен вятър. Отново ще се затопля.

„ Утре леден фронт ще премине през страната ни и ще намали температурите с няколко градуса, а в петък, както през днешния ден може да доближат 17-18 градуса, преди вечерта да стане студено.

В петък против събота в Западна България ще вали сняг, а в Източна България – дъжд “,

заяви климатологът доцент Георги Рачев в „ Здравей, България “ по NOVA.

„ Изпращаме доста топъл януари месец. Валежите над България са естествени, което е добре за посевите”, сподели още той.

Целия диалог с доцент Рачев гледайте във видеото горе.

Sinoptik.bg.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР