Времето в страната продължава да се влошава. Буря връхлетя Сандански

...
Времето в страната продължава да се влошава. Буря връхлетя Сандански
Коментари Харесай

Буря удави Петрич и Сандански

Времето в страната продължава да се утежнява. Буря връхлетя Сандански и Петрич, а сред Плевен и Левски валежите доближиха до 15-30 л/кв.м и се усилват. Синоптиците от Meteo Balkans наблюдават развитието на гръмотевична стихия в тази област.

През идващите 48 часа синоптичната конюнктура на Балканите ще се утежнява. Причината е преминаващ през  полуострова средиземноморски циклон.

През деня през днешния ден над Западна, Централна и Североизточна България ще се развива мощна купест-дъдждовна облачност. На изолирани региони преваляванията ще са интензивни, придружени  от гръмотевици, ще има условия и за градушки, а над районите с червен код - и от суперклетки. 

Вятърът над западните региони ще се ориентира от северозапад  и ще стартира да нахлува леден въздух. В останалата част от страната вятърът ще се задържи от юг-югозапад и ще е до сдържан. Границата сред дъжд и сняг ще се снижи и през нощта против четвъртък ще е под 1300 метра. 

Максималните температури ще бъдат в необятни граници – от 15°-18°C в северозападните региони. Доста по-високи – до  27°-32°C, в Югоизточна България.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР