Времето в събота ще остане предимно облачно, временни разкъсвания на

...
Времето в събота ще остане предимно облачно, временни разкъсвания на
Коментари Харесай

Чака ни облачен и мрачен мартенски уикенд

Времето в събота ще остане най-вече облачно, краткотрайни разкъсвания на облачността ще има преди обяд над Северна България. На места в Южна България ще има слаби превалявания от дъжд, в югозападните региони – и от сняг. Вятърът ще се ориентира от север-североизток, ще е слаб, в Източна България - до сдържан. Максималните температури ще са сред 3°С и 8°С, в София към 3°С. Атмосферното налягане е малко по-ниско от междинното за месеца и ще остане без основна смяна.
Над Черноморието облачността ще е забележителна, по южното крайбрежие - със слаби превалявания от дъжд. Ще духа най-вече сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са 6°С-7°С. Температурата на морската вода е 5°С-6°С. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Над планините ще е най-вече облачно, със слаби превалявания от сняг. Ще духа сдържан вятър от изток-североизток, по най-високите елементи - от югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към минус 2°С, на 2000 метра - към минус 6°С.
В неделя и понеделник ще бъде облачно. Ще има и превалявания, на повече места и повече по количество - в неделя, в Западна и Централна България - от сняг, в източните и южните региони - към момента най-вече от дъжд. Вятърът тогава ще е източен, в множеството региони сдържан. В понеделник също ще има превалявания, към този момент най-вече от сняг, само че ще са на по-малко места и по-слаби; въпреки всичко в Рило-Родопската област още веднъж тук-там ще са обилни.
Вятърът краткотрайно ще отслабне и ще стане от север-северозапад. Минималните температури в по-голямата част от страната ще са сред минус 3°С и 2°С, а оптималните - сред 1°С и 6°С.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР