Времето в района на връх Ботев е перфектно, след като

...
Времето в района на връх Ботев е перфектно, след като
Коментари Харесай

Спасители: Времето на връх Ботев е перфектно, следи обаче липсват

Времето в региона на връх Ботев е съвършено, откакто заранта духаше страховит вятър и имаше гъста мъгла, за жалост досега издирването не дава позитивни резултати, няма и диря от Атанас и сина му Андриан, заяви по телефона към 13.30 часа в събота старозагорецът Момчил Димитров, който втори ден взе участие в избавителната акция.

По думите му негови сътрудници от планинската избавителна работа са стигнали до заслона Бункера, тествани са били преспите в близост, само че не са разкрили нищо, което да подсказва че от там са минали двамата търсени.

Пак старозагорец е съумял да пусне дрон, с който е облетян огромен периметър от мястото, което в събота обхождат 30 спасители, доброволци и чиновници на националния парк Централен Балкан, където за последно в сряда към обяд са били оповестените за търсене 17-годишен възпитаник от СПГ „ Джон Атанасов “ и 41-годишният му татко, служащ в текстилната фабрика „ Наталия “.

В региона са майката на Андриан Ваня Гичева и брат й Петър Гичев, които обхождат независимо всички кошари и заслони, до които е допустимо да се стигне с автомобил и пешком. До момента и те не са разкрили нищо, само че не губят вяра за някакво знамение.

Според Ваня Гичева планове в петък първенец не е бил употребен от брачна половинка и сина й, спасителите обаче са безапелационни, че уредът е бил взет от Атанас в заем от негов другар.

В една от групите в обществените мрежи последният видял двамата бедстващи, планинарят Красимир Колев изрично отхвърли появилите се известия, че Атанас и Андриан са били с маратонки на краката.

Той написа: “Krasimir Kolev Не бяха с маратонки!,толкова нелепости започнаха по тв и радио в този момент...,просто не добре готови и облечени, обути за този зимен преход. “

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР