Времето в Пловдив се обърна, видя Plovdiv24.bg. Ако през деня

...
Времето в Пловдив се обърна, видя Plovdiv24.bg. Ако през деня
Коментари Харесай

Времето в Пловдив тотално се обърна! Зловеща буря връхлетя града

Времето в Пловдив се обърна, видя Plovdiv24.bg . Ако денем се радвахме на пролетни температури, то сега черни облаци надвиснаха над града, задуха злокобен вятър, и се о чака всеки миг да завали и дъжд. По този метод започнаха да се сбъдват прогнозите на синоптиците за наближаващо захлаждане. Ето и прогнозата за на следващия ден:

Утре облачността ще е променлива, по-значителна в следобедните часове и тук-там ще превали, в обособени региони и ще прегърми. Почти без превалявания ще е в Югоизточна България. През деня ще продължи да духа сдържан, тук-там и мощен югозападен вятър; по здрач ще стартира да отслабва, ще се ориентира от запад и с него ще прониква леден въздух. Дневните температури едва ще се намалят и оптималните ще са сред 17° и 22°.

През нощта против неделя и в неделя с краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад ще нахлува леден въздух и температурите бързо ще се намалят. Остава с нараснала възможност за превалявания от дъжд, в планините - от сняг, само че със захлаждането и в регионите до към 600-800 метра е допустимо да превали сняг.

В понеделник прохладно ще бъде около Дунав, в останалата част от страната вятърът ще отслабне, ще бъде от запад. Валежите краткотрайно ще спрат, облачността ще се раздра до слънчево, утринните температури в доста региони ще са към нулата. След обяд от запад още веднъж ще се появи висока и междинна облачност, която над Югозападна България ще се усили и до вечерта там ще превали дъжд, в планините там над към 1200 метра - сняг.

Във вторник и сряда ще духа слаб до сдържан западен вятър, който краткотрайно ще придобива и югозападна съставния елемент, ще се затопля. Ще бъде с променлива облачност, преди обяд постоянно до слънчево, след обяд над планинските и южните региони с повече облачност и нараснала възможност на обособени места за временен дъжд.

В четвъртък през страната ще премине атмосферно разстройване. Вятърът още веднъж ще е югозападен, ще се усили, само че и бързо ще се смени със северозападен, облачността ще се усили. Повишава се вероятността за краткотрайни превалявания и гръмотевици; вероятни са и местни интензивни феномени. Температурите едва ще се намалят. В петък облачността ще намалее. Бързо ще се затопли.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР