Времето в Обединеното кралство: След бурята Агнес – надеждите за малка гореща вълна през октомври все още са живи, тъй като Met Office прогнозира „над средните“ температури

...
Гореща вълна се определя от Met Office като продължителен период
Коментари Харесай

Гореща вълна се определя от Met Office като „продължителен период на горещо време спрямо очакваните условия в района по това време на годината, което може да бъде придружено от висока влажност".

Изображение: Хората се разхлаждат по време на юлска гореща вълна в Лондон

В Обединеното кралство е „когато дадено местоположение регистрира период от най-малко три последователни дни с дневни максимални температури, достигащи или надвишаващи температурния праг на топлинна вълна“. Този праг варира за всеки окръг в Обединеното кралство.

Максималните и минималните средни температури за Обединеното кралство през октомври са съответно 13,8C и 6,4C - и 14,7C и 7,5C за Южна Англия.

Метеорологичната служба каза, че температурите може да достигнат до 23C следващия вторник, 22C в сряда, 19C в четвъртък и 20C в петък – достигайки 21C през уикенда.

Проверете последната прогноза за времето, където вие сте

Изображение: абатство Болтън в Йоркшир

Дългосрочната му прогноза за октомври гласи: „Очаква се температурите да бъдат близки или малко над средните през периода.

„Още малко сухи, стабилни периоди са вероятни до средата на месеца.

„Очаква се температурите като цяло да бъдат над средните за октомври.“

Изображение: Хората в Бирмингам тази сутрин

Преди това обаче се очаква бурята Агнес да донесе ветрове със скорост до 80 мили в час в части от Обединеното кралство.

Жълти предупреждения за силни ветрове и проливен дъжд са в сила за по-голямата част от страната - обхващащи от югозапад от Англия, до Шотландия и през Северна Ирландия - от 1 часа на обяд в сряда до около полунощ в четвъртък.

Прочетете повече:
Суперкомпютърни климатични модели предупреждават за апокалиптично бъдеще
Причината на Антарктида разкрита гореща вълна

Изображение: Прогнозата е, че бурята Agnes ще донесе ветрове със скорост 80 мили в час. Снимка: Met Office Изображение: Жълти предупреждения за силни ветрове и проливен дъжд са в сила от сряда до четвъртък. Снимка: Метеорологичният офис

Метеорологът от Метеорологичния офис Ейдън Макгайвърн каза, че след като Агнес изчезне, ще има връщане към „слънчеви периоди и дъждове“.

„До края на петък високо налягане навлиза от юг и това ще доведе до добър старт за повечето от нас в събота“, каза той.

„Не е съвсем обикновено плаване, все още има дъжд на запад и все още има ниски нива на запад, чакайки да дойде може би по-късно през уикенда."

Той добави: „Проблясък на по-доброкачествен период в началото на уикенда."

Метеорологът Джим Дейл каза, че „вкусът на индийско лято“ може да бъде на път за някои „до уикенда“ и „за известно време след това“ в публикация в X, бивш Twitter.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР