Времето в неделния ден ще е с променлива облачност и

...
Времето в неделния ден ще е с променлива облачност и
Коментари Харесай

Опасно време днес! Силни валежи с риск от наводнения и гръмотевични бури, ето къде

Времето в неделния ден ще е с променлива облачност и на доста места над крайните северозападни и югозападни региони ще паднат обилни превалявания. Не са изключени и гръмотевични стихии.

Към края на деня и през нощта против понеделник под въздействие на преминаващ средиземноморски циклон преваляванията ще обзет по-голямата част от страната. Над източните региони дъждовете ще са слаби и на обособени места.

Ще духа сдържан от югозапад и с него ще нахлува по-топъл въздух. По-силни ще са поривите над крайните югоизточни региони.

Очакваните оптимални температури ще се покачат и ще са сред 15-22°С. Малко по-ниски ще са стойностите над Северозападна България – до 13-14°С.

Предупреждение за вероятни обилни превалявания и мощни гръмотевични стихии

Екипът на MeteoBalkans издава карта с предизвестия за рисково време, годни за неделя. Забележка: Картата демонстрира местата, където те са най-вероятни, само че явленията няма да покриват цялата повърхност.

Жълт код: Издаваме код за краткотрайни, само че интензивни превалявания, като предстоящото сумарно количество дъжд ще е сред 15-20л/кв.м. Не са изключени и гръмотевици.

Оранжев код: Валежите на обособени места над посочените региони ще са обилни по количества, най-вече в следобедните часове и през нощта против понеделник. Те ще са съпроводени от мощни пориви напразно и засилена гръмотевична активност. Над обособени региони на Балканите предстоящите превалявания могат да доближат до 25-40 л/кв.м.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР