Времето, в което можехме съвсем сами да отворим гърба на

...
Времето, в което можехме съвсем сами да отворим гърба на
Коментари Харесай

ЕС гласува връщането на сменяемите батерии в телефоните

Времето, в което можехме напълно сами да отворим гърба на телефона си и да сменим батерията му, без да употребяваме топлинен револвер или специфични принадлежности, наподобява като от дълго време забравена ера.

Изглежда обаче, че тези мемоари скоро може да бъдат възродени, с помощта на закон, неотдавна признат от Европейския съюз, за който писахме в края на предходната година. 

Според нов отчет Европейският парламент предлагането е било признато и е въведен нов закон, който ще задължи всички джаджи, в това число смарт телефоните, да имат елементарно сменяеми акумулатори. 
 Снимка 622746
Източник: iStock

Съотношението на гласовете на евродепутата за тази смяна е било 587 “за ” към единствено девет “против ”.

Думата „ елементарно “ изисква от производителите да основават устройствата си по този начин, че потребителите да могат да сменят батериите, без да е нужно да употребяват специфични принадлежности.

Това значи, че софтуерните компании, от Apple до Гугъл до Samsung, ще би трябвало да създадат фрапантни промени в дизайна на своите смарт телефони, с цел да се придържат към новата смяна.
 Снимка 622747
Източник: iStock

Освен това дизайнът на „ стъклен сандвич “ сигурно би трябвало да отпадне, в случай че марките желаят да внедрят елементарно сменяеми акумулатори, в случай че към този момент нямат различен проект.

В основата си законите на Европейски Съюз за смарт телефоните в действителност принуждават производителите на електроника да понижат екологичните боклуци.

Разбира се, този закон важи единствено за Европа и е забавно да забележим каква ще е реакцията на огромните компании, когато стане ясно, че ще би трябвало да създават много разнообразни устройства особено за нашия континент. 
 Снимка 622748
Източник: iStock

Както всички знаем, Apple и Samsung към този момент отстраниха по-голямата част от наличието в кутиите на своите смарт телефони в името на запазването на околната среда и към този момент би трябвало да купуваме адаптори за зареждане настрана.

Новият закон на Европейски Съюз влиза в действие при започване на 2027 година, само че има уговорка, посредством която при потребност този интервал може да бъде продължен.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР