Времето в четвъртък ще бъде слънчево. В сутрешните часове само

...
Времето в четвъртък ще бъде слънчево. В сутрешните часове само
Коментари Харесай

Слънчев есенен ден

Времето в четвъртък ще бъде слънчево. В утринните часове единствено тук-там по долините на Струма и Места, където ще бъде съвсем безшумно, ще има мъгла или ниска облачност. Ще духа слаб западен, в източните региони северозападен вятър, който до вечерта ще се ориентира от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат сред 12° и 17°, в София към 12°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до сдържан северозападен вятър, който денем ще отслабне и ще се ориентира от север, а по здрач от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат сред 14°-16°. Температурата на морската вода е от 12° по северното крайбрежие до 18° по южното. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, само че денем ще отслабва.

В планините ще бъде слънчево. Ще духа сдържан северозападен вятър, който денем ще отслабне. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 9°, на 2000 метра - към 2°.

В петък също ще доминира слънчево време, преди обяд тук-там в равнините и котловините с мъгла. Постепенно от запад-югозапад облачността ще се усилва и вплътнява и до среднощ в западните региони ще превали дъжд. В източната половина от страната и в Предбалкана ще духа сдържан и краткотрайно мощен южен вятър и ще се затопля. Сутринта ще е много хладно, с минимални температури сред 1° и 6°; преобладаващите оптимални ще бъдат сред 12° и 17°.

В събота през страната ще премине леден атмосферен фронт. Ще доминира облачно време и на доста места ще има превалявания от дъжд, има нараснала възможност тук-там да са обилни. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, най-късно в Източна България, където през по-голямата част от деня ще се задържи от югозапад и там оптималните температури ще се покачат сензитивно до към 22°-23°; в останалата част от страната ще застудее.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР