Времето тече. С тези думи лидерът на БСП Корнелия Нинова

...
Времето тече. С тези думи лидерът на БСП Корнелия Нинова
Коментари Харесай

Десислава Атанасова пита БСП носят ли заедно отговорност на бюджета

Времето тече. С тези думи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова стартира срещата с ГЕРБ. Тя посочи сериозните разлики във вижданията на двете партии, само че въпреки всичко се надява да се реализира някакво единодушие.

Левите се тревожат за стопанската система и приходите на хората. За Нинова Бойко Борисов го играел на положителния Дядо Мраз, а за алените значимо са обществените ограничения . От Българска социалистическа партия са обезпокоени да няма нова политическа рецесия, само че пък сред първо и второ четене не би трябвало да се позволява популистко наддаване. Бюджет би трябвало да има, съгласно водача на левицата. Грижа на социалистите са приходите на хората.

Десислава Атанасова показа, че българският парламент е предназначен да взема решения за положителното на хората и благодари за разговора. По-добре е за ГЕРБ да има подготвеност да се разисква закона за удължение на държавния бюджет и да се подсигурява финансовата непоклатимост на страната. Носим ли дружно отговорността на решенията, които ще вземем, попита обаче Атанасова.

Корнелия Нинова изясни, че предходната година удълженият бюджет е бил изменен. Предлагам през днешния ден да сме по-гъвкави от предходната година, настоя тя. 3% недостиг е амбициозна цел, съгласно Румен Гечев . Служебният кабинет пък дал песимистична прогноза за растежа на Брутният вътрешен продукт. Георги Гьоков пък изясни, че предложенията на алените не били популистки и предизборни. Нямало по какъв начин да се резервира минималната заплата на това равнище при растежа на инфлацията. Социалните придобивки би трябвало да се запазят, безапелационни са левите. Трудният миг бил преизчисляване на пенсиите и точно там социалистите ще търсят консенсус.

Деница Сачева разяснява, че обществените ограничения на левите са свързани с възможна управническа коалиция . Те не обхващали единствено зимния интервал. Сачева се разгласи за промяна в системата за обществено подкрепяне и обсега на хората, които попадат в категорията енергийно небогати. 4,8 милиарда лв. костват ограниченията на Българска социалистическа партия, пресметнали са от ГЕРБ.

По тематиката пенсии двете обединения имат друго мнение. Ръстът на пенсиите не е понижил неравенствата, съгласно Сачева. Затова и хората на Бойко Борисов щели да са по-предпазливи в диалозите по тематиката пенсии.
 Политическа партия и синдикатите обединени в настояването си за нов бюджет
Политическа партия и синдикатите обединени в настояването си за нов бюджет

Според Асен Василев е несъответстващо да бъде удължаван актуалният бюджет и догодина
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР