Времето става все по-хладно навън, а съвсем скоро температурите ще

...
Времето става все по-хладно навън, а съвсем скоро температурите ще
Коментари Харесай

Как да се грижим за лицето през есента?

Времето става все по-хладно на открито, а напълно скоро температурите ще паднат още. Ако не сте трансформирали навиците си в грижата за кожата с новия сезон, към този момент е време съществено да се замислите. Ето няколко съвета:

Почистване на разположение

Знаете ли, че органичното кокосово масло е страховит артикул за разчистване на лицето? Разбира се, приказваме за артикул, който да размекне грима и да спомогне за първичното му премахване. След това е хубаво да измием лицето добре с пяна за лице и с ексфолиант.

Естествен ексфолиант за лице

На пазара има извънредно многообразие от ексфолианти за лице. Тези, които са подобаващи за ежедневна приложимост, са с леки абразивни частици и не прекомерно изсушаващи кожата. Спомагат за премахването на мъртвите кафези от горния пласт на епидермиса и отмиват остатъците от грим.
Това, което несмущаемо можете да употребявате за ексфолиант обаче е грозде . В сезона на сочното, жълто, сладко, вкусно българско грозде, би било срамотия да не се възползваме от него. Както да си го похапваме, по този начин и да използваме потребните му свойства.
Само няколко гроздови зърна със семки, които да блиндирате в миксера и хоп! Имате си чудодейна течност с абразивни частици – изцяло био, с която да масажирате кожата, да почистите и да подхраните.-->
Богато на витамини А, C и B, aнтиоксидантните свойства на гроздето защищават кожата от ултравиолетовите лъчи, които са съществена причина за развиването на кожния рак.
 грижи за кожата ThinkStock/Getty Images
Разнообразие от маски

През есента подхранването на кожата е от изключителна значимост. Затова най-малко през ден-два е добре да си вършим маски. Всички маски с мед, зехтин, кисело мляко, банан са превъзходен избор, тъй като тези съставки сами по себе си са чудодейни за кожата ни. Напоследък доста известни са шийт маските, като можете да експериментирате с хидратираща или с антиейдж резултат, такава за стягане на порите или за изсветляване на кожата.
 маска ThinkStock/Getty Images
Преди сън

И да не забравяме подхранването преди сън – без значение дали сте се спрели на нощен крем или някое органично масло – обогатяването на кожата в тъмните часове е от изключителна значимост за това тя да бъде свежа и еластична, а не суха и вяла в това изменчиво време.

Подберете крема си добре, а в случай че желаете да сте сигурни в произхода на продукта, който си поставяте на лицето, бихте могли и просто да се спрете на някое био масло . Вечерно време можете да поставяте масло от малинови семки или такова от авокадо .
 грижи за кожата ThinkStock/Getty Images

Още препоръки за здрава и красива кожа:





Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР