Времето ще се задържи предимно облачно и с прекъсвания валежите

...
Времето ще се задържи предимно облачно и с прекъсвания валежите
Коментари Харесай

Жълт код за валежи и гръмотевици в 21 области

Времето ще се задържи най-вече облачно и с спирания преваляванията ще продължат. На места, основно в Западна и в Централна България, ще са със обилни количества. Ще духа слаб вятър от северната четвърт. Остава хладно, с оптимални температури най-вече сред 22 и 27 градуса.

Жълт код за превалявания и гръмотевични стихии е разгласен за 21 области на страната за 9 юли сочи информация в уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология п. Предупреждението е в действие за областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Ловешка, Плевенска, Габровска, Великотърновска, Русенска, Разградска, Търговищка, Шуменска, Силистренска, Сливенска, Старозагорска, Пловдивска, Пазарджишка, Смолянска, Кърджалийска, Хасковска, Софийска област и столицата София.

В тези области и в понеделник ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии, вероятни са и градушки. Синоптиците предвиждат количества на преваляванията сред 5 и 15 л/кв.м, а на обособени места могат да доближат до 20-25 л/кв.м.
 
Над Черноморието облачността ще е по-често забележителна и тук-там ще има валежи. Ще духа слаб до сдържан вятър от север и от североизток. Максималната температура на въздуха ще е 24-26 градуса, почти колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 бала.

В планините ще е облачно и дъждовно. Върховете постоянно ще са в мъгла. Главно в следобедните часове и вечерта ще се развият и гръмотевични стихии. Вятърът ще е до сдържан от северозапад, в източните масиви - от югоизток. Хладно, с оптималната температура на височина 1200 метра - към 17 градуса, на 2000 метра - към 10 градуса.

Във вторник преваляванията ще продължат, само че към този момент ще са на по-малко места, по-слаби и краткотрайни, в развой на прекъсване. Ще бъде относително хладно, с преобладаващи оптимални температури сред 22 и 27 градуса.

От сряда въздушната маса над страната краткотрайно и релативно ще се стабилизира. Ще има повече слънчеви часове; към момента са вероятни и валежи, само че на малко места и краткотрайни. Температурите ще се покачат.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР