Времето ще продължава да бъде завладяно от снежната буря. Студените

...
Времето ще продължава да бъде завладяно от снежната буря. Студените
Коментари Харесай

Климатологът Симеон Матев посочи точно след колко дни ще се стопли и новата заплаха, която се задава

Времето ще продължава да бъде превзето от снежната стихия. Студените градуси ще се задържат най-малко още 2 дни. Най-интензивни са снеговалежите в Североизточна България и в планините. В източните региони на страната ще продължи да вали сняг, а вятърът ще се усили. Това означи климатологът Симеон Матев, представен от Bulgaria ON AIR.

Въпреки тази мрачна прогноза, синоптикът успокои с лек лъч вяра, че последователно времето ще се усъвършенства от юг на север, а до края на днешния ден преваляванията ще спрат.

" Може да се чака слънцето да раздра облаците, само че това подготвя образуването на рискови висулки. На места в страната снежната завивка доближава до 60 сантиметра. Днес е последният мощно снежен ден, оттук насетне се чака повече дъжд. По високите обитаеми места е допустимо температурите да паднат до -20 градуса. Дъждът е допустимо да образува поледици ", означи Матев.

Уикендът ще стартира с превалявания, които могат да доведат до рискова поледица. Но към 10 ч. сутринта в събота би трябвало преваляванията да са се успокоили. Вятърът няма да е изключително мощен. Неделният ден се чака да бъде заоблачен с валежи на дъжд, които ще преминат в сняг.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР