Времето ще покаже дали трусовете в коалицията ще бъдат сериозни.

...
Времето ще покаже дали трусовете в коалицията ще бъдат сериозни.
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: Беше ясно, че коалицията няма да е лесна

" Времето ще покаже дали трусовете в обединението ще бъдат съществени. Още със основаването на обединението беше ясно, че тя няма да бъде лесна, тъй като включва в себе си разнородни политически субекти. Тези особености се демонстрираха още със започването на действието на обединението, само че считам, че към този момент се справихме добре ".

Това съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Атанас Зафиров в студиото на " Денят ON AIR ".

Той посочи, че Българска социалистическа партия изрично няма да допусне или най-малко няма да взе участие в държавно управление, което вземе решение да изпрати оръжие в Украйна, просто тъй като това не е решението на въпроса.

" Това по никакъв метод не изключва нашите задължения във връзка с бежанците и филантропичната помощ ", добави депутатът.

" Докато нашите другари от РСМ не схванат, че договорите са за това, с цел да се извършват, до момента в който там продължава да има език на омразата, до момента в който българите не престават да бъдат изключвани от Конституцията, няма по какъв начин българската страна да даде старт за участието в Европейския съюз ", уточни Зафиров пред Bulgaria ON AIR.

По думите му през цялото време е било ясно, че препоръчаните претенденти за шефове на Българска народна банка не намират поддръжка в обединението.

" Факт е, че нито един от претендентите няма капацитета да сплоти зад себе си гласовете на цялата коалиция ", сподели гостът.

" Първото затруднение, през което преминахме, беше приемането на бюджета и направихме един обществен бюджет, който занапред ще бъде усетен. Следващата най-важна задача пред ръководещата коалиция е актуализацията на бюджета ", разяснява Атанас Зафиров.

Той заключи, че страната би трябвало да влага в сигурност, да влага в своята войска.
" С задоволство желая да споделя, че в бюджета, който приехме, има добави 600 млн. лева за въоръжение, само че те са ориентирани най-вече към обществени придобивки за военнослужещи, тъй че тази специалност да стане по-примавлива за младежите ", добави депутатът от Българска социалистическа партия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР