Времето ще бъде студено и днес и от сряда ще

...
Времето ще бъде студено и днес и от сряда ще
Коментари Харесай

Проф. Рачев разкри какво ще е времето по Великден

Времето ще бъде студено и през днешния ден и от сряда ще се затопли доста бързо. Великденските празници ще са доста топли, само че ще следим и летен вид превалявания - до обяд ще е слънчево, а следобяд ще има малко превалявания. Това сподели пред климатологът проф. Георги Рачев  проф. Георги Рачев Проф. Георги Рачев е роден в София. През 1979 година завършва география и втора.

Максималните температури ще са в границите на 18-23 градуса, а тук-там в Горнотракийската равнина и до 25 градуса, добави той.

Дългосрочните прогнози са, че до края на месеца и при започване на май месец минималните температури да са сред 8 и 12-13 градуса, а оптималните ще бъдат в границите на 18-23 градуса. Ще има и типичните летни превалявания с петнист темперамент. Хубаво, динамично, типично къснопролетно време, уточни проф. Рачев.

Засега се чака една тиха, спокойна нощ, в която ще посрещнем Възкресение Христово. Съветвам тези, които ще вършат богата софра в неделя, да са на една ръка разстояние от навеса, където могат бързо да реалокират агнето, тъй като ще има валежи, означи климатологът.

Както се изрази една доста добра моя позната – дотук със зимните простотии. Наистина след два дни ни чака едно къснопролетно време, сподели още проф. Георги Рачев  проф. Георги Рачев Проф. Георги Рачев е роден в София. През 1979 година завършва география и втора.

По материала работиха Галя Георгиева и Константин Веков
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР