Времето се захлажда, но това не означава, че не трябва

...
Времето се захлажда, но това не означава, че не трябва
Коментари Харесай

Кои са супер храните за есента?

Времето се захлажда, само че това не значи, че не би трябвало да се стараем да изглеждаме добре и да бъдем здрави. Есента е времето, в което имунитетът спада, започваме да страдаме от косопад, ноктите стават чупливи, а кожата губи от своята разтегливост. Можем да направляваме всички тези процеси и да бъдем добре готови за зимата, благодарение на някои суперхрани. Foodpanda подбра храните, които да хапваме, с цел да бъдем здрави и красиви през есента.

Джинджифил – мощен имуностимулант, който също така подкрепя топенето на мазнините. Приготвяйте го на чай или като фалшификация към месо, ориз или картофи.

Круши – сладкият и апетитен усет прави този плод прелестен за ястие. Добър източник е на витамин С. Подходящи са да се употребяват като десерт, към салата, печени или като добавка към ядене.

Карфиол – сладкият и лек усет е съвършен за есенни ястия. Консумацията му оказва помощ за попречване на ракови болести. Подходящ е за салата или пюриран за гарнитура, супите също са доста вкусни.

Тиква – сладкият усет и влажна текстура я вършат идеална за пици, торти и даже пудинг. Богата е на калий и витамин В. Едни от най-хубавите способи да се хапва е печена с мед и орехи.

Ряпа – чудесна опция на репичките и зелето. Корените са добър източник на витамин С, а листата на витамин А, К и фолиева киселина.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР