Времето се променя природа и по-студените температури, есента предизвиква у

...
Времето се променя природа и по-студените температури, есента предизвиква у
Коментари Харесай

10 идеи за укрепване на имунитета през есента

Времето се трансформира природа и по-студените температури, есента провокира у нас освен наслада, само че и провокации за нашето здраве. Едно от най-важните неща, които можем да създадем, е да укрепим нашия имунитет, написа списание Hera.bg. В тази публикация ще споделяме 10 хрумвания, които ще ви оказват помощ да издържате по-здрави през есента.

Витамин C за отбрана:

Включете храни богати на витамин C във вашата диета. Цитрусови плодове, ябълки, зелен и червен пипер, зелен фасул, брюкселско зелеи са отлични източници на този значим витамин, който подкрепя имунната система.

Цинк - Страж на здравето:

Обогатете своя рацион с цинк, който се намира в тиквени семки, яйца, и пилешко месо. Цинкът играе основна роля в битката с инфекции и усъвършенства функционалността на бялите кръвни кафези.

Добър сън за възобновяване:

Не подценявайте силата на положителния сън. През есента се стремете да спите задоволително часове, с цел да дадете на организма си опция за по-добро възобновяване и регенерация.

Редовна физическа интензивност:

Поддържайте деен метод на живот. Дори късите дневни разходки или умерени физически извършения могат да подобрят циркулацията и имунната ви система.

Етерични масла за поддръжка:

Някои етерични масла, като чаено дърво, евкалипт и лавандула, имат антимикробни свойства. Използвайте ги в дифузер или прибавете към базово масло за масаж.

Профилактика с пробиотици:

Поддържайте салдото в червата си с хранене, богато на пробиотици, като кисело мляко, кефир или кисело зеле. Здравите бактерии в червата подкрепят имунната система.

Чай от лайка за релаксация:

Чаят от лайка освен е релаксиращ, само че съдържа и антиоксиданти, които могат да подкрепят имунната ви система.

Хидратация с билкови чайове:

Пиете билкови чайове, като ехинацея или зелен чай, които са известни със своите удобни върху здравето свойства.

Разнообразно хранене

Осигурете си разнообразна и богата на плодове, зеленчуци и зърнени храни диета. Така ще получите нужните витамини и минерали за здрава имунна система.

Справяйте се със напрежението:

Намалете напрежението, употребявайки техники за релаксация като йога, медитация или надълбоко дишане. Стресът може да подкопае имунната система, по тази причина е значимо да му се противопоставяте. Потърсете селфхелп литература

Укрепете имунитета си през есента и постигнете по-голяма резистентност против сезонните болести. Насладете се на есента с цялостни размери на сила и здраве. Помнете, че грижата за нашето здраве е инвестиция в дълготрайното ни благоденствие.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР