Времето се оказа безпощадно към един от най-популярните модели на

...
Времето се оказа безпощадно към един от най-популярните модели на
Коментари Харесай

Kadett с шест цилиндъра

Времето се оказа безпощадно към един от най-популярните модели на Opel. При сравними тиражи с безконечния противник Golf II от последното потомство на Kadett са останали доста по-малко екземпляри в придвижване.

Моделът обаче продължава да има фенове, изключително когато става дума за най-мощната му версия GSi. 30-годишният Kadett на фотосите незабавно се набива на очи с другите фарове, новите брони и изчезналите дръжки на вратите.



Най-важното обаче се крие под ламарините, които ръждата е пощадила. Украинският притежател на колата е съумял да побере под предния похлупак 3.2-литров V6 от Omega B.

Мощността е увеличена от заводските 218 на 231 к.с., а въртящият миг - от 290 на 350 Нм. Двигателят е комбиниран с петстепенна ръчна предавателна кутия F20. Хечбекът тежи единствено 1 200 кг, което му оказва помощ да форсира от 0 до 100 за 5.8 сек. и да изминава четвърт миля за 14 секунди.



За да се оправи с мощността, ходовата част е доработена, а макферсоните са укрепени с разпънка. В салона пък са добавени спомагателни принадлежности и кожени седалки с електрическо контролиране от BMW E46.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР