Времето се обръща: Мокър сняг и поледици този уикенд. Средно

...
Времето се обръща: Мокър сняг и поледици този уикенд. Средно
Коментари Харесай

Времето се обръща: Мокър сняг и поледици този уикенд


Времето се обръща: Мокър сняг и поледици този уикенд. Средно температурите през уикенда ще се движат сред 9 и 14 градуса.

За София междинната температура ще бъде 11 градуса, а неделя, когато се чака захлаждане, ще е 9°. Очакват се и валежи, които ще стартират в събота през нощта. Особеното е, че те ще стартират в западните региони. Има условия за поледици и неделя денем ще продължат основно в централните елементи от страната. Това сподели синоптикът Петър Янков за „ България заран “.

Той разясни, че в обитаемоте места преваляванията ще са от дъжд, а в планините – влажен сняг.

„ По-съществени ще бъдат преваляванията в Предбалкана и Централна Стара Планина, в Рила и Пирин не се чакат превалявания през почивните дни. През идната седмица ще превали в понеделник и вторник в западните региони. Валежите ще бъдат слаби, още веднъж има условия за поледици. След този интервал – от четвъртък стартира сензитивно покачване на температурите “, добави Янков в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му над Балканите има характерна синоптична обстановка.

„ Бързи въздушни маси ще минават от Атлантическия район към централните елементи на Европа и ще минават през Балканите, като ще се редуват топли и студени въздушни маси. Но специфични тези превалявания, които ще се реализират в идващите дни, ще бъдат от този транспорт. Ще има и мъгли, изключително в утринните часове на съботния ден. Те ще бъдат по-трайни и към обед видимостта ще се усъвършенства “, разяснява още синоптикът.

Янков акцентира, че в края на февруари се чакат по-интензивни превалявания.

„ На 26-27 февруари се чака нова снежна покрива в планините, тя ще е към 5-7 см. И се чака март да стартира с по-студено време и превалявания от сняг “, приключи той.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР