Времето рязко ще се промени през настоящия уикенд. Температурите ще

...
Времето рязко ще се промени през настоящия уикенд. Температурите ще
Коментари Харесай

Сериозно захлаждане през уикенда

Времето внезапно ще се промени през сегашния уикенд. Температурите ще се намалят с към десетина градуса и ще бъдат сред 21 и 26. Често ще вали и ще има условия гръмотевични стихии.

Жълт код за рисково време е разгласен в съвсем цялата страна за събота - 23 юни. Без предизвестия са единствено регионите на София-град, София-област, Перник, Кюстендил, Добрич и Варна. 

За областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Разград, Силистра, Стара Загора, Пазарджик и Пловдив предизвестието е за мощен вятър. През втората половина от нощта против събота и преди обяд в събота в тези региони ще духа мощен запад-северозападен вятър със скорост 14-19 м/сек.

В областите Благоевград, Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол, Бургас, Сливен, Търговище и Шумен предизвестието е въведено поради предстоящи значителни превалявания. През втората половина от нощта в събота в тези региони е допустимо да паднат интензивни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Възможни са и градушки, предизвестяват синоптиците. Очакваните количества на изваляванията са до 25-30 л/кв.м.

Жълт код е разгласен и за крайбрежните зони. По преминаващ леден фронт там вятърът внезапно ще се ориентира от северозапад и ще се усили до 15 м/сек, ще има пориви до 20 м/сек.

И в неделя времето ще бъде хладно, ще има променлива, в следобедните часове по-често забележителна облачност и тук-там ще превали дъжд. Вятърът сензитивно ще отслабне.

Заради център на ниско налягане южно от страната ни още във вторник още веднъж ще стартират превалявания на доста места, гръмотевици, не са изключени и градушки. Ще има и краткотрайно увеличаване напразно. Такова ще се задържи времето и в сряда и четвъртък идната седмица, демонстрират средносрочните прогнози, показани в Дарик Кафе.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР