Времето рязко се влошава утре, сочи прогнозата на синоптиците на

...
Времето рязко се влошава утре, сочи прогнозата на синоптиците на
Коментари Харесай

Времето рязко се влошава утре


Времето внезапно се утежнява на следващия ден, сочи прогнозата на синоптиците на Българска национална телевизия. Днес в по-голямата част от страната ще бъде слънчево и горещо с оптимални температури сред 31° и 36°, по Черноморието - сред 28° и 32°. Ще духа слаб, в Източна България - сдържан, краткотрайно мощен североизточен вятър. Превалявания са вероятни основно в Северозападна България и в планините.

През нощта ще бъде безоблачно и съвсем безшумно, в Източна България - с сдържан североизточен вятър, а на следващия ден в часовете до обяд ще доминира слънчево време. На изток през целия ден ще остане доста прохладно, само че най-вече слънчево, до момента в който на доста места в Западна и Централна България ще има превалявания, тук-там интензивни и съпроводени от гръмотевични стихии. Възможни са и градушки. Максималните температури ще са в необятни граници - от 26° до 34°.

Слънчево, само че прохладно ще бъде времето и по Черноморието. Максималните температури ще са сред 28 - 31°. Ще духа сдържан, след обяд - мощен вятър от север-североизток. Вълнението на морето ще се усили до 5 бала. Температурата на морската вода е 26-27°.

В планините денят ще стартира със слънчево време. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от североизток. Около и след обяд в масивите от Западна и Централна България ще има интензивни превалявания от дъжд, съпроводени от гръмотевични стихии.

И на Балканите, в източните елементи ще остане слънчево и прохладно, само че в останалата част от полуострова на доста места ще превали и прегърми.

У нас до петък температурите ще останат в необятни граници - от 24° в западните региони до 33° в източните, където ще се задържи слънчево. В останалата част от страната, основно в часовете към и след обяд, ще има превалявания, съпроводени от гръмотевици. Остават изискванията и за градушки. През почивните дни захлаждане се чака и в Източна България, а превалявания, краткотрайно интензивни, ще има в цялата страна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР