Времето рязко се променя днес. В 14 области в Североизточна

...
Времето рязко се променя днес. В 14 области в Североизточна
Коментари Харесай

Времето рязко се променя: гръмотевични бури и градушки |

Времето внезапно се трансформира през днешния ден.

В 14 области в Североизточна и Югозападна България е разгласен жълт код поради предстоящи интензивни превалявания с гръмотевици и градушки.

Областите са: София, София област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, Русе, Търговище, Разград, Шумен, Силистра, Добрич.

През страната ще минава леден атмосферен фронт. С до сдържан, в Дунавската низина и краткотрайно мощен северозападен вятър, ще нахлува студен въздух. През нощта на обособени, а денем на повече места в Западна и Централна България ще се развие купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. Вечерта явленията ще обзет североизточните региони. По-голяма възможност за местни интензивни превалявания и градушки има в Рило-Родопската област.

Максималните температури ще са най-вече сред 29° и 34°, малко по-високи в Югоизточна България.

Над планините основно в следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждона облачност. Ще има краткотрайни превалявания и гръмотевична активност, на повече места и по-интензивни в Рило-Родопската област. Ще духа сдържан северозападен, по най-високите елементи на Рила и Пирин - югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 25°, на 2000 метра - към 18°.

Над Черноморието денем ще бъде слънчево и горещо. До обяд ще духа слаб западен, след пладне – сдържан източен вятър. През нощта против четвъртък ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали и прегърми. Максималните температури ще са сред 27° и 30°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 36 мин. и залязва в 20 ч. и 24 мин. Продължителността на деня е 13 ч. и 48 мин.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР