Времето прилича почти на лятно, но скоро всичко ще се

...
Времето прилича почти на лятно, но скоро всичко ще се
Коментари Харесай

Идват порои на 29 и 30 септември

Времето наподобява съвсем на лятно, само че скоро всичко ще се промени.

Задават се порои на 29 и 30 септември, оповестиха от Метео Балканс. 

" През деня в сряда до обяд ще е най-вече слънчево. След обяд от запад облачността ще се усили. Очакват се превалявания, а тук-там е допустимо даже да прегърми.

Mаксималните температури ще са сред 28-32°С в Горнотракийската равнина и Централна България. Малко по-ниски ще са в планинските региони - до 25-26°С и западните региони. ", заяви Метео Балканс.

В неделя сутринта ще бъде слънчево, само че следобяд и вечерта ще премине леден атмосферерен фронт, донесен от осезателен северозападен вятър. Интензивни превалявания ще се следят в западната част на страната до понеделник сутринта, след което ще се реалокират на изток. В планините над 2300 метра е вероятен снеговалеж.

Очаква се в границите на 48 часа да се натрупат превалявания от 70-80 литра на квадратен метър тук-там в Дунавската низина, Предбалкана и Горнотракийската равнина, с риск от наводнения.

След прекосяването на фронта във вторник преваляванията ще продължат, само че в по-малко региони, най-вече в планините и Източна България. От сряда до края на първата седмица на октомври ще бъде умерено с повече слънце.

Температурите при започване на новия месец ще бъдат сред 10 и 15 градуса в Западна и някои елементи на Централна България, последвани от последователно стопляне до 20-25 градуса до 6-7 октомври.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР