Времето през трите почивни дни. В нашата страна утре, а

...
Времето през трите почивни дни. В нашата страна утре, а
Коментари Харесай

Много Лоши Новини За Времето През Дългия Уикенд!

Времето през трите почивни дни.

В нашата страна на следващия ден, а 24 май, повече слънце ще има в част от северните и западни региони в по-ранните предиобедни часове. Още към и изключително след обяд, валежи с гръмотевици са вероятни в по-голямата част от страната, без ниските елементи на Северозападна България.

В събота също ще превалява кратковременно в по-голямата част от страната, с изключение на в крайните северозападни и югозападни региони.

В неделя има усъвършенстване в прогнозата, по отношение на предварителните упования от началото на седмицата. Краткотрайни превалявания с гръмотевици ще има единствено в планините и в Североизточна България, по Северното Черноморие.

В неделя ще се покачат и дневните температури. Утре, на 24 май, оптималните стойности ще бъдат от 20 до 25 градуса в множеството региони на страната, а в неделя ще доближат 22 до 27, 28 градуса. Минималните стойности заран, преди изгрев слънце, през трите почивни дни ще са в идентичен период, от към 7, 8 до 13 градуса. Очакваните шпации са в границите на естествените, с незначителни отклонения в двете направления.

В Гърция времето ще бъде уместно за море, с изключение на в петък, 24 май, когато и там на доста места ще прегърми и превали. В събота и неделя сходни феномени са малко евентуални. Температурата на морската вода в региона на Халкидики е 21-22 градуса, а на въздуха ще бъде от 24 до 26, 27 градуса, малко по-ниска в петък.

По нашето Черноморие водата е с температура 16-18 градуса, само че възможност за краткотрайни превалявания има и през трите почивни дни.

В планините в петък и събота няма да бъде изключително уместно за излети навън, поради вероятността от гръмотевични стихии. В неделя ще има повече слънце, а макар купестите облаци, краткотрайните валежи са вероятни единствено на обособени места и с по-слаб интензитет.

Малко по-стабилна ще бъде атмосферата при започване на идната седмица. Краткотрайни превалявания до сряда ще има основно в и към планините на Западна България. Температурите ще се покачат и ще бъдат от 25 до 30, тук-там в низините в някои дни до 31, 32 градуса. Все отново, по-подробни прогнози за времето след празниците очаквайте в идващите дни.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР