Времето през събота и неделя ще е без особени промени.Ще

...
Времето през събота и неделя ще е без особени промени.Ще
Коментари Харесай

Очаква ни студен уикенд

Времето през събота и неделя ще е без особени промени.

Ще бъде най-вече слънчево, като утринните температури ще паднат тук-там до минус 11 градуса. По-късно денем облачността ще се усили.

През деня температурите ще бъдат сред 0 и 3 градуса. За София минималната температура ще бъде към минус 5 градуса, а дневната към 2 градуса над нулата.
Хаос по пътищата и нанесени материални вреди в Европа поради студената вълна Шофьори останаха блокирани в снега с часове, а образователните занятия в Румъния бяха анулирани в десетки региони
Ще остане съвсем без превалявания.

В планините облачността ще бъде забележителна, на обособени места ще вали сняг. По най-високите места в планините вятърът ще е плевел.

Снежната завивка на връх Ботев е 69 сантиметра, на Черни връх – 74 см. На Боровец и Рожен снежната завивка е към 60 сантиметра.
Заради неприятното време в Гърция: Затворени са фериботни линии Очаква се снеговалеж в Северна Гърция и в планинските и полуплански елементи на страната
От Българска асоциация по ски свободен и рисков жанр предизвестяват за доста висока лавинна заплаха в планините през събота и в неделя и разясняват, че в първите дни след изобилен снеговалеж в планините стават най-вече произшествия свързани с лавини.

В неделя сутринта също се чакат много ниски температури – до към минус 10 и минус 12 градуса. През деня ще се повишат до към 3-5 градуса над нулата. Валежи не се чакат.

От понеделник стартира стопляне.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР