Времето навън става все по-приятно. Като изключим облаците в последните

...
Времето навън става все по-приятно. Като изключим облаците в последните
Коментари Харесай

Тайните на крафт бирата и къде да пием такава в София

Времето на открито става все по-приятно. Като изключим облаците в последните дни, пролетното въодушевление към този момент е тук и ни приканва към нови преживявания.

А какво по-хубаво от качествено време с приятелите в търсене на нови чувства?

В този ред на мисли - опитвали ли сте крафт бира.

Това е тип бира, която се създава в занаятчийски пивоварни и се характеризира с отличаващи се вкусови качества. Има крафт бири, при които се усеща усета на мед, люти чушки, кафе и даже шоколад.

Историята на бирата в България

Кока-Кола с гражданска война - прави женска бира

Дали обаче подобен вид бира може да бъде открита и у нас.

В новия епизод от видео поредицата Urban Life Алекс Петренко се впуска в обиколка на столицата, с цел да посети тези места, профилирани в предлагането на бира.

По време на разходката водещият се натъква освен на екзотични крафт бири, само че и на такива, създадени в България. Не пропускайте да научите повече за тях във видеото.

А ето още няколко любопитни обстоятелството за крафт бирата:

- Крафт или занаятчийски пивоварни се появяват през втората половина на 20-и век във Англия и в САЩ;

- Основната разлика сред крафт бирите и тези, които можете да си купите във всеки супермаркет, е в това, че съставките са същински. Пивоварите отделят доста повече време за производството и ферментацията;

- Има крафт бири, отлежавали в бъчви от бърбън, които се обогатяват с спомагателен аромат;

- Крафт бирите съдържат по-голям % алкохол;

- В крафт бирата има доста здравословни съставки. Съдържа повече разтворими фибри, витамин Б, изобилни са на антиоксиданти и са богат източник на силиций.

Urban life е същински гид за феновете на градския живот, които не обичат да скучаят през уикенда и въобще не са почитатели на концепцията да се прибират у дома незабавно след работа. За всички тях един път седмично водещият ще сервира своите горещи оферти за "вървежни " барчета, вкусни ресторантчета и градски събития за качествено развлечение и/или COOLтура.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР