Времето напоследък може и да ни напомня, че есен се

...
Времето напоследък може и да ни напомня, че есен се
Коментари Харесай

Коктейл Gibson - точно като за плажа

Времето в последно време може и да ни припомня, че есен се задава, само че ние пък отхвърляме към момента да пуснем лятото. Все отново, има още коктейли, с които не сме опитали.
 Коктейл Paloma, текила, грейпфрут сода, лайм и останалите съставки в рецептата
Paloma - най-плажният летен коктейл

Свеж, цитрусов и леко сладко-кисел

А в този момент таман идва ред на един от най-подходящите за плажа коктейли. Разбира се, че е пресен. Разбира се, че е с джин. И както повелява традицията, несъмнено, че е елементарен за замесване. Имаме всичко това поради, тъй като знаем, че лятото е времето, в което желаеме да си почиваме оптимално и да прекарваме време в кухнята минимално.

Тази седмица е ред да споделим рецептата за коктейл Gibson. Той постоянно е оприличаван на мартинито, тъй като го прилича на усет. Но по-интересното при Gibson е, че заменя обичайните за мартинито маслинка и лимон с мариновани лукчета.
 Снимка 585295

И таман поради джина, който е основният обвинен в рецептата, Gibson е подобаващ за плажа със свежестта и леката си игрива лютивина.

Разбира се, не е нужно да използваме тъкмо джин The Botanist, както предлагат от bon appetit, само че в случай че сме ценители на алкохолната напитка, си заслужава да опитаме.

Специалното на The Botanist е, че е дестилиран от 22 ръчно защити растения, грижовно отглеждани на отдалечения шотландски остров Айли. Можем да изпробваме джина както независимо, по този начин и в разнообразни коктейлни предписания. Но дано в този момент се върнем на Gibson и напряко да споделим по какъв начин да си го забъркаме.

Какво ни би трябвало
75 мл джин (например The Botanist) 15 мл изсъхнал вермут 15 мл саламура от коктейлни лукчета  Снимка 585297

Какво ги вършим

Най-напред би трябвало добре да смесим всички три съставки. За задачата в една огромна чаша ги изсипваме подред, прибавяме лед и разбъркваме усърдно до момента в който ледът охлади микса.

След това към този момент можем да го прецедим и разпределим в две авансово охладени коктейлни чаши.
 Tequila Sunset, текила, портокалов сок, гренадин и рецептата, с която да си забъркаме коктейла
Коктейлът с цветовете на летен залез

И по какъв начин да си го забъркаме

А най-после за спомагателен лукс, прохлада и задявка, можем да гарнираме с две или три коктейлни лукчета от бурканчето.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР