Времето над страната е предимно облачно. Слаб вятър духа в

...
Времето над страната е предимно облачно. Слаб вятър духа в
Коментари Харесай

Усложнена обстановка в Южна и Западна България

Времето над страната е най-вече облачно. Слаб вятър духа в цялата страна. Дъжд вали в цялата страна. Сняг вали в регионите Благоевград, Видин, Враца, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен и София, предадоха кореспондентите на БГНЕС.

Пътните настилки са най-вече мокри, по усойните и планински региони отчасти заледени, обработени и проходими при зимни условия. Ограничена видимост заради мъгла до 100 м има в региона на Бургас, Русе и Плевен.

Все още са неразрешени за всички МПС проходите Превала и Троянски. Забранен е и проходът „ Предел “ - неразрешен за МПС над 12 т. както и тегленето на ремаркета и полуремаркета;

„ Рожен “ е неразрешен за МПС над 12 т. както и тегленето на ремаркета и полуремаркета. Леките МПС наложително с вериги.

Движението по някои пътища в Западна България е лимитирано поради снегопочистване, като Банско-Гоце Делчев, Гоце Делчев – Катунци, оповестяват от Агенция „ Пътна инфраструктура ”.

В област Смолян е оповестено бедствено състояние поради усложнената зимна конюнктура. Заповедта е издадена от регионалния шеф Недялко Славов. Кризисният щаб е засилил спешния проект за деяние при изобилен снеговалеж.

Най-критично е положението в Пампорово. Пътят за зимния курорт е напълно затворен. Няма достъп за Превала, единственият път, през който може да се минава е през Рожен, само че там има изобилен снеговалеж. В Родопите ситуацията е извънредно тежка – има голям брой закъсали коли, свлачища и паднали дървета. Заради изобилния снеговалеж, коритата на реките Арда и Върбица са запълниха, водата се изпуска следено.

Подобна е ситуацията и в Благоевград – снегът блокира пътища, а от Областната избавителната работа предизвестиха за сериозна заплаха от лавини в Пирин.

Пътят за Банско е измит, само че придвижването е затруднено. Въпреки възбраната за прекосяване на тежкотоварни коли, се е наложило те да бъдат пускани, тъй като паркингите за транспортни средства над 12 т. са запълнени.

На Околовръстния път в Монтана са блокирани към 200 ТИР-а. „ Снощи „ Витиня ” е бил затворен, водачите чакат с часове, оповестява бТВ. Няма информация по кое време пътят ще бъде разчистен ”, разяснява водачът на тежкотоварен автомобил Пламен Стаменов. Изпълнителният шеф на Агенция " Пътна инфраструктура " Дончо Атанасов разясни, че е пуснато придвижването през „ Витиня ”.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР