Времето на Земята никога не стига. Човешкият живот е твърде

...
Времето на Земята никога не стига. Човешкият живот е твърде
Коментари Харесай

На тази екзопланета човек може да живее 150 000 години

Времето на Земята в никакъв случай не стига. Човешкият живот е прекомерно къс, с цел да може да се осъществят всички цели и стремежи. На екзопланетата EPIC 228813918 b обаче, човек може да живее приблизително към 150 000 години, оповестява онлайн изданието CNET. Разбира се има измама. Въпросните години са много къси.

Европа ще търси екзопланети с 26 галактически телескопа

НАСА откри още 10 планети с идеални условия за вода

Планетата EPIC 228813918 b е с размерите на Земята и е формирана от най-малко 45% желязо. Звездата, към която обикаля обаче, е доста по-малка от Слънцето. Тя е така наречен м-джудже.

Нова екзопланета може да има условия за живот

НАСА откри 7 планети, които може да поддържат живот

Екзопланетата в действителност я обикаля един път на всеки 4,3 земни часа. Един ден на Земята е еднакъв на над 5 години на EPIC 228813918 b. Това значи, че и средностатистическият човешки сън ще продължава към две години на екзопланетата.

Юпитер е най-старата планета в Слънчевата система

Подобен вид екзопланети в действителност не са изключение. Такава е и KOI 1843.03. Тя също е почти колкото Земята, също има доста желязо в състава си и обикаля м-джудже. При това прави по една обиколка 4 минути по-бързо от EPIC 228813918 b.

Разбира се, планетите не са подобаващи за живот в Земния му тип. Те са доста покрай звездите си и са изложени на мощна радиация. За учените в действителност е по-важно да обяснят феномена за какво планетите с най-къса доказана орбита са към м-джуджета.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР