Времето на хубавите финансови години свърши. По данните на МФ

...
Времето на хубавите финансови години свърши. По данните на МФ
Коментари Харесай

Ненков: Всяка година трябва да теглим по 10 млрд. лв., за да обезпечим социалните плащания

„ Времето на хубавите финансови години свърши. По данните на МФ още до края на година би трябвало да изтеглим 10 милиарда лв.. Всяка година би трябвало да теглим по толкоз, в случай че желаеме да обезпечим обществените заплащания. Това ще ни докара до наказателна процедура за свръхдефицит “, това съобщи пред Нова телевизия Александър Ненков.

По думите му би трябвало да се търсят механизми за прекъсване на инфлацията, както и за понижаване на цените на тока и газа, с цел да може бизнесът да оцелее.

„ Може би сме при започване на дълъг интервал на неустойчивост и рецесия. Всяка мярка би трябвало деликатно да се обмисли. В тази обстановка може би би трябвало да се търси механизъм за прекъсване на инфлацията, понижаване на цените на ток и газ, с цел да може бизнесът да оцелее. Предложихме таван от 250 лв. за сила на битовите потребителите, само че всеки мораториум натрупва неизбежно недостиг. Важно е компенсацията да е ориентирана към затруднените хора “, сподели още той.

По думите на Ненков би трябвало да се внимава от кое място ще дойдат парите за обезщетения.

„ През идващите би трябвало да се върнем във фискалната рамка на уравновесен бюджет. Дясното мислене е страната да оказва помощ на нуждаещите се от помощ. Хората с повече благоприятни условия би трябвало да поемат повече тежест за сметка на фамилиите в затруднено състояние “, съобщи Александър Ненков.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР