Времето на хубавите финансови години свърши. По данните на МФ

...
Времето на хубавите финансови години свърши. По данните на МФ
Коментари Харесай

Ненков, ГЕРБ: Всяка година трябва да теглим по 10 млрд., за да обезпечим социалните плащания

Времето на хубавите финансови години свърши. По данните на МФ още до края на година би трябвало да изтеглим 10 милиарда лв.. Всяка година би трябвало да теглим по толкоз, в случай че желаеме да обезпечим обществените заплащания. Това ще ни докара до наказателна процедура за свръхдефицит.  Това разяснява за " Твоят ден " от.

" Може би сме при започване на дълъг интервал на неустойчивост и рецесия. Всяка мярка би трябвало деликатно да се обмисли. В тази обстановка може би би трябвало да се търси механизъм за прекъсване на инфлацията, понижаване на цените на ток и газ, с цел да може бизнесът да оцелее. Предложихме таван от 250 лв. за сила на битовите потребителите, само че всеки мораториум натрупва неизбежно недостиг. Важно е компенсацията да е ориентирана към затруднените хора ", счита той. 

По думите му би трябвало да се внимава от кое място ще дойдат парите за обезщетения. " През идващите би трябвало да се върнем във фискалната рамка на уравновесен бюджет. Мислим за мярка за таван на цените и подкрепяне от страната. Дясното мислене е страната да оказва помощ на нуждаещите се от помощ. Хората с повече благоприятни условия би трябвало да поемат повече тежест за сметка на фамилиите в затруднено състояние ", акцентира Ненков. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР