Времето минава, но забрава няма. Никога няма да спрем да

...
Времето минава, но забрава няма. Никога няма да спрем да
Коментари Харесай

40 дни от смъртта! Алексей Петров не очаквал атентата, разкриха близките му

" Времето минава, само че давност няма. Никога няма да спрем да плачем за чичо ни Алексей Петров. Той ни беше всичко! Изнесохме му 40 дни, нека е на по-добро място. " Това показа през сълзи пред " България Днес " племенницата на Алексей Петров - Нушка Огнянова.

Младата жена е щерка на брата на убитата някогашна барета Огнян. Във вчерашния ден фамилията се събра още веднъж да уважи Алексей Петров.

" Като през днешния ден помня последния ден, в който се видяхме всички дружно. Беше на обяд, в края на юли. Чичо се усмихваше, беше радостен, похвали се, че ще върви на отмора в Гърция. Спокоен беше, пристигна да види баба. Двамата имаха доста специфична и мощна връзка. За страдание, и тя в този момент не е добре, плаче и все желае да е сама. Като всяка майка доста тежко го изживява. Никога няма да й мине. Не можем и не желаеме да повярваме, че е истина. Безмилостни и безсърдечни сходства на хора убиха един скъп човек, незаслужил такава орис. Болката, сълзите, тъгата ни е огромна ", добави тъжно Нушка Огнянова.
 Племенницата Нушка със фамилията си с Алексей / Снимки: Facebook на Нушка Огнянова Племенницата Нушка със фамилията си с Алексей 


Друг от роднините, който страда с цялото си сърце за Петров, е сестра му Теменужка.

" Какво да ви кажа, още не мога да приказвам от болежка. Все в същото състояние съм, както аз, по този начин и майка ми. Много се тормозя и за нейното здраве. Иска да е сама и гледаме постоянно да си вървим при нея, да не я оставяме ", показа Теменужка.

Братът Огнян и Алексей Петров остават близки, макар че от години единият е в София, а другият има фамилен магазин за хранителни артикули в Тетевен.

" Много ми е мъчително. Да ти лишават живота принудително, е огромен грях, още сме в потрес ", споделя той за умрелия си брат. Огнян е безапелационен, че нищо не го е тормозило и последно си обсъждали персонални въпроси.
 Дни преди да се случи неприятното - на рождения ден на Диляна Д ни преди да се случи неприятното - на рождения ден на Диляна


Близките още помнят двете несполучливи покушения против Алексей Петров. За едното той е давал курбан на всяка Голяма Богородица на 15 август. Никой от роднините обаче не има вяра, че ще се разкрие килърът на баретата.

" Предишният атентат остана неразкрит и в този момент няма по какъв начин да се получи да го схванат ", споделя и вуйчото на Алексей Петров - Красимир.

Бащата на Петров умира предходната година - от този момент той посещава майка си Диляна по-често в помашкото село Градежница, където живее. Семейството и околните на Алексей живеят непретенциозно и в никакъв случай не са показвали първокласни парцели и коли. Съседите им са безапелационни, че са честни, възпитани и отрудени селски хорица.

" На мравката път вършат. Така са възпитали и трите си деца. Винаги ще оказват помощ с каквото могат. Гледат си животни и зеленчукова градина, с това се прехранват, че пенсиите са оскъдни ", описват за Петрови комшиите им.
 Хиляди се стекоха на поклонението на Алексей Петров Хиляди се стекоха на поклонението на Алексей Петров


" Всеки може да приказва какво си желае. Възможно е нещо да има. Аз съм виждал позитивни неща, допустимо е да има и негативни. Заедно сме расли с него и по този начин се стекоха нещата. Той е човек, който е оказал помощ на доста хора с лекуване. Който се отзовавал, постоянно е помагал ", изяснява кметът на Градежница Митко Русинов. Местните описват, че Петров е финансирал съборите, помагал е за построяването на храм и ремонта на детската градина, в която в този момент вървят 60 деца от региона.

Майката на Алексей Петров дълги години работи като пастирка в държавното земеделско стопанство в с. Гложене, Тетевенско. Тя също е безпартийна.

Алексей Петров е първородното дете на Диляна и Илия в фамилията. Той се грижил и за брат си Огнян и сестрата Теменужка.

" Пием по шепа медикаменти. Къде от терзание, къде поради годинките. Живеем добродушно и непретенциозно, тук на село животът не е като в града ", сподели Диляна Петрова преди време пред вестника.

Алексей Петров съвсем не е живял на село. Още като дребен напуща Градежница и се насочва към Пазарджик, където приключва приблизително обучение в така наречен милиционерско учебно заведение.

" Няма да намерите един човек, който да каже неприятна дума за него. Деликатен е, приказва безшумно и в никакъв случай не се е скарал с някого в село. В София несъмнено пречи на някого, че да желаят да го стрелят ", цъкат с език бабичките в Градежница, които също отидоха на панихидата във връзка 40-те дни от кончината на Алексей Петров.


Охраната му мина детектора на лъжата


Охраната на Алексей Петров мина безпроблемно детектора на лъжата. Това разгласи през вчерашния ден основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев.
 Живко Коцев Живко Коцев


" Убийството на Алексей Петров е доста мъчно заради комплицираната му биография. Има две версии - едната обвързвана с персоналния му живот, другата с бизнеса и частната му активност. Те обаче кумулират доста подверсии. Това нападение е доста добре квалифицирано и е определен подобаващият миг. От разпитите на охранителите му стана ясно, че от месеци Петров се е движел по този метод и маршрут. Медийни тълкования са връзката сред убийството на Къро, Алексей Петров и завръщането на Васил Божков. Към момента не сме разкрили данни, които да сочат да има връзка сред тези събития ", безапелационен е Коцев.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР