Времето, когато Русия и САЩ решаваха всичко, остана в миналото,

...
Времето, когато Русия и САЩ решаваха всичко, остана в миналото,
Коментари Харесай

Путин: Глобалната доминация на Русия и САЩ остана в миналото

Времето, когато Русия и Съединени американски щати решаваха всичко, остана в предишното, съобщи през днешния ден пред дискусионния клуб "Валдай " съветският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През и изрази подготвеност да дискутира световните проблеми с други страни, в случай че възникне нужда, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. Путин взе участие в полемиките по видеоконферентна връзка.

Той съобщи, че Китай и Германия, имайки поради тяхното политическо и икономическо въздействие, вървят към статут на свръхдържави, до момента в който Съединени американски щати към този момент не могат да претендират на тогавашното си доминиране. Съществено се е трансформирала ролята в интернационалните каузи на Англия и Франция, сподели Путин, представен от ТАСС.

Руският президент сподели, че се надява новото държавно управление на Съединени американски щати да е готово за разговор по въпросите за сигурността и контрола на нуклеарните оръжия. Путин съобщи, че не му липсва времето на Студената война, когато моделът на интернационалните връзки бе резистентен и предсказуем. По думите му "в актуалния интернационален живот са се натрупали доста, да не кажем прекомерно доста най-остри въпроси и проблеми ".

Путин назова нереалност "вносните " модели на народна власт. "Виждаме по какъв начин действат вносните модели на народна власт. Това е просто обвивка,... нереалност, лишена от вътрешно наличие и дори от сходство на суверенитет ", съобщи съветският държавен глава. Според него "там, където се осъществят сходни схеми, народа за нищо не го питат, а ръководителите са не повече от васали, а вместо васала, както е известно, всичко взема решение господарят ".

Пандемията от новия ковид сподели на страните по света, че би трябвало да се работи взаимно, само че човечество към този момент не се е научило на това, счита съветския президент. "Колкото и нуждата от битка с пандемията да сплотява интернационалната общественост, въпреки всичко би трябвало да подхващаме систематични ограничения за решение на старите проблеми. Това визира Близкия изток, сирийската рецесия, рецесията в Либия, тероризма, а също екологията. Затова пандемията тук няма да ни помогне, само че що се касае до осъзнаване на това, че при доста остри световни рецесии би трябвало да се работи взаимно, тук пандемията въпреки всичко играе роля, само че това, за жалост, към този момент не научи човечеството да се сплотява на 100 %, по този начин, както го изисква обстановката ", сподели Путин.

Според съветския президент Русия ще успее да се оправи с въведените против нея наказания.

Силата на страната се състои в доверието на жителите, а не в тоталния надзор и в мощта на армията, сподели още Путин. "Какво е мощна страна, в какво е силата й? Разбира се, не в тоталния надзор и неотстъпчивост на правоохранителните органи, не в изтласкването на частната самодейност или накърняването на гражданската интензивност, даже не в мощта на въоръжените сили и отбранителния капацитет, макар че този детайл е значим за Русия, имайки поради географията й, целия комплекс геополитически провокации, и несъмнено, нашата историческа отговорност като непрекъснат член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за обезпечаване на световната непоклатимост ", сподели съветският президент и изрази убеденост, че "силата на страната е на първо място в доверието към нея от страна на жителите ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР