Времето, което дадохте на партиите за преговори, е загубено. Няма

...
Времето, което дадохте на партиите за преговори, е загубено. Няма
Коментари Харесай

Нинова към Радев: Времето е загубено

Времето, което дадохте на партиите за договаряния, е изгубено. Няма резултат от договаряния, в случай че въобще се водят такива, за сформиране на държавно управление, счита водачът на левицата Корнелия Нинова.

Сериозни диалози, по думите ѝ, не се водят, а първата политическа мощ демонстрирала променчивост в посланията.

Нинова е на мнение, че действителни диалози и срещи за сформиране на кабинет ще стартират след връчването на първия мандат.

Според Българска социалистическа партия колкото по-бързо това се случи, толкоз по-реална е опцията да стартират съществени диалози за държавно управление.

Позицията си водачът на Българска социалистическа партия съобщи на днешните следващи съвещания при Румен Радев.

Радев отговори, че времето за разговор сред партиите не е изгубено и акцентира: Конституцията не лимитира президента в периоди за мандатите. Аз три пъти връчих мандата на Българска социалистическа партия и три пъти Българска социалистическа партия не съумя да сформира държавно управление. Това е комплицирана тематика, добави президентът.

Ако не бъде формиран кабинет, съгласно Радев, Народното събрание би трябвало да бъде разхлабен края на ноември – началото на декември.

Това значи да кажете кои закони няма да бъдат признати и още едно нещо значимо – до два месеца от разпускането трябват избори. Това значи избор в края на януари или началото на февруари, посочи той.

Нинова разгласи, че желаят да имат постоянно държавно управление, само че беше безапелационна: Ние първи мандат на ГЕРБ няма да подкрепим. Вторият мандат на Политическа партия, в случай че ни поканят на диалози, ще участваме. С тях постигнахме положителни неща в държавното управление, добави водачът на Българска социалистическа партия.

Държавният глава към този момент се срещна с ГЕРБ, Политическа партия, Движение за права и свободи и „ Възраждане ”. Той разгласи, че ще даде задоволително време на депутатите, с цел да могат да гласоподават неотложни промени в законодателството, само че и с цел да опитат да реализират консенсус за сформиране на постоянно държавно управление.

Според Конституцията президентът би трябвало да връчи първия мандат на най-голямата партия – в тази ситуация ГЕРБ, а втория – на „ Продължаваме Промяната ”. В кого би попаднала третата папка, в случай че се стигне до нея, Радев към момента не е коментирал.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР