Времето, което COVID-19 може да преживее върху банкноти и смартфони

...
Времето, което COVID-19 може да преживее върху банкноти и смартфони
Коментари Харесай

Колко живее COVID-19 върху банкноти и смартфони?

Времето, което COVID-19 може да преживее върху банкноти и смарт телефони зависи от дозата на вируса, съществуването на ултравиолетови лъчи и характерностите на околната среда, само че нормално това са единствено няколко дни, сподели доктора на медицинските науки, вирусолога Анатолий Алтщайн пред РИА Новости.
По-рано The Virology Journal разгласява изследване на учени от Австралийския център за подготвеност за битка с заболявания, съгласно което банкноти, сензорни екрани, железни писалки и парапети могат да носят ковид за един месец.
 Симптомите на ковид, грип и простуда - по какъв начин да отличим тези заболявания Симптомите на ковид, грип и простуда - по какъв начин да отличим тези заболявания
На първия стадий признаците на ковид могат елементарно да бъдат комплицирани с деянията на грип. В множеството случаи и двете болести са прочие..
" Трябва да се има поради, че резултатите за другите хора се отличават много. Резултатите зависят, първо, от дозата на прилагания вирус. Колкото повече доза сте приложили, толкоз по-дълго ще откриете вируса.
Освен това зависи, дали дали са на мрачно или на светлина. На ярко вирусът ще бъде доста по-лабилен, защото е сензитивен към ултравиолетова светлина. Освен това, в каква среда това се прави, също има значение ", разяснява Алцщайн изказването на учените.
Въпреки това, съгласно учения, тези резултати би трябвало да се имат поради.
" След няколко дни, като предписание, дозата на вируса не е доста огромна и не съставлява опасност. Но би трябвало да избършете повърхностите, да избършете телефоните. Парите са, несъмнено, най-трудното нещо ", акцентира Алтщайн.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР