Времето е всичко и напоследък времето е много добро за

...
Времето е всичко и напоследък времето е много добро за
Коментари Харесай

Трябва ли да заключите CD процент преди следващото повишение на лихвите от Фед?

Времето е всичко и в последно време времето е доста положително за спестяващите. Благодарение на доста нарасналите лихвени проценти, възвръщаемостта, която спестителите могат да завоюват с депозитни документи и спестовни сметки с висока рентабилност, внезапно се увеличи тази година. Като се имат поради нищожните 0,45%, които сега се оферират за елементарни спестовни сметки, вие всъщност губите пари, като не депозирате част или всичките си средства в един от тези видове сметки (или и в двата).

Това значи, че спечелите най-голяма възвръщаемост на тези сметки, ще желаете да ги отворите в подобаващ миг. Не беше толкоз от дълго време (2020 и 2021 година, с цел да бъдем конкретни), когато APY на компактдискове надали си струваше да се преследва. Но с лихвите, които в този момент се насочват към 6%, това нормално е образован метод да растете и отбраните парите си. И с обезкуражаващ отчет за инфлацията, оповестен в четвъртък — и още едно съвещание на Федералния запас в книгите за 31 октомври —  малко евентуално е цените на CD да паднат в скоро време.

Започнете, като проучите вариантите за своя CD акаунт тук, с цел да видите какъв брой повече бихте могли да спечелите.

Трябва ли да заключите лихвен % преди идващото повишение на лихвения % от Фед?

Никой не знае по кое време тъкмо Федералният запас ще увеличи лихвените проценти още веднъж това година, само че с навиването на часовника през 2023 година може да е най-рано през ноември. С това схващане има някои плюсове и минуси за заключване на скоростта на CD преди идващото нарастване на лихвите.

Защо би трябвало да заключите скоростта на CD в този момент

Цените на CD към този момент са нараснали, тъй че множеството спестители не могат да сгрешат, като заключат една от тези високи ставки в този момент, даже с капацитета те да се покачат още веднъж преди края на годината. Ако парите ви са единствено в постоянни спестовни сметки, тогава към този момент работите на загуба, тъй че има смисъл да спрете тези загуби с CD.

Освен това, няма да се постанова да държите парите заключени дълго време. Докато дълготрайните компактдискове в исторически проект предлагаха по-добри лихвени проценти, заради променливостта на настоящата лихвена среда, спестителите могат да получат някои от най-хубавите проценти за компактдискове със периоди от 12 месеца или по-малко. И в случай че в действителност сте загрижени за опцията да пропуснете по-висока ставка, можете да увеличите своите сметки в CD, като отворите една с днешната висока ставка и друга, когато ставките се покачат още веднъж, което ви дава най-хубавото от двата свята и гъвкавостта, като знаете че вашите средства ще изтекат по друго време.

Научете повече за отварянето на временен компактдиск тук през днешния ден.

Защо не би трябвало да заключите скоростта на CD в този момент

От друга страна, в случай че сте чакали толкоз дълго, с цел да спечелите високите цени за CD, налични сега, чакането още няколко седмици няма да навреди. Като изчакате, можете да се позиционирате да отворите акаунт с рента, която е даже по-висока от тези, които се оферират сега. Освен това можете да си дадете повече време да проучите вариантите за вашия онлайн акаунт, с цел да намерите банка, предлагаща композиция от високи ставки и дребни (или никакви) такси. Прегледайте числата и вижте кой метод можете да извършите повече от вашия депозит. Ако това значи да загубите малко рента в този момент, с цел да спечелите по-добра ставка през ноември или декември, може да си коства за вас.

Долната линия

Решението да заключите CD лихвен % преди ново повишение на лихвения % е персонален. Като отворите компактдиск в този момент, незабавно ще започнете да печелите висока възвръщаемост на парите си. Но като изчакате, бихте могли евентуално да спечелите даже по-висока ставка през идващите седмици и месеци, изключително в случай че борбата против инфлацията продължава да остава в застой. Направете изследване, сравнете онлайн банки и пазарувайте за цени. Само тогава ще можете в действителност да определите дали заключването на % на CD преди идващото повишение на лихвите си заслужава.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР