Времето е неестествено за сезона, пчелите са изпаднали в зимен

...
Времето е неестествено за сезона, пчелите са изпаднали в зимен
Коментари Харесай

Пчелари от Балчик: Имаме големи количества неизкупен мед

Времето е неестествено за сезона, пчелите са изпаднали в зимен покой. Силата на фамилиите е на половина на миналогодишната по това време. За това сигнализира ръководителят на Балчишкото сдружение „ Пчела-2019 “ Стойко Василев.

Състоянието на пчелните кошери и какво би трябвало да вършат пчеларите в този интервал на годината разискаха на 1 февруари притежатели на пчелини в община Балчик. Домакинът на практическото занимание Славчо Колев отвори кошери в друг етап на развиване – слаби, доста мощни, и от разнообразни системи. Показа запаса на меда. Пчеларите имаха опция да създадат параленост сред видяното и своите пчели, и да задават въпроси, съобщи организация Булфото.

Пчелари засадиха медоносни фиданки във Видинското

Броени дни преди 10 февруари, когато пчеларите означават своя празник, те разискаха и проблемите, които стоят пред тях. Основният е ниската изкупна цена на меда, която на едро е паднала до 3.20 лева Стана ясно, че съвсем всички присъстващи имат огромни количества неизкупен мед. В сезона на грипа не забравяйте, че пчелните артикули – мед, пъстър прашец, пчелно млечице, прополис са естествен антибиотик и незаменими в битката с вирусите, при простудни и възпалителни болести, напомнят пчеларите от Балчик.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР