Времето е може би най-ценният невъзобновяем ресурс, с които разполага

...
Времето е може би най-ценният невъзобновяем ресурс, с които разполага
Коментари Харесай

8 начина, по които и най-добрите лидери си губят времето

Времето е може би най-ценният невъзобновяем запас, с които разполага всеки един човек. Всички ние имаме по 24 часа дневно и метода, по който ги използваме, дефинира дали денят ни ще бъде сполучлив или ще изгубим нашето време и сила за незначителни неща.

В работата ми с водещи водачи от целия свят аз съумях да открия няколко модели на държание, които губят времето даже на най-успешните и уважавани ръководители в бизнеса. Ето и осем от най-често срещаните „ потребители на време “:

1. Често се разсейват

Лидерите, които работят по едно и също време по доста неща са елементарно податливи на разпръскване. Никой не може да резервира концентрацията си върху една задача през 100% от времето, само че разсейването с дребни и незначителни дейности може да бъде сериозна спънка пред постигането на мечтаните резултати.

Сведете до най-малко факторите, отвличащи вашето внимание от значимите неща, като се научите да организирате вашето време и работна среда и поемете отговорност да извършите всичко належащо, с цел да продължите напред. Развийте привички, които лимитират достъпа ви до неща, които ви разсейват и усъвършенстват способността ви да се концентрирате.   

2. Постоянно подлагат на подозрение своите решения

Един от най-лошите привички, които може да си сътвори един водач, е непрекъснатото съмнение и подозрение във взетите решения. Да се придържаш към едно решение постоянно е по-трудно, в сравнение с самият развой на правене на избор, само че в последна сметка нерешителността може да коства доста време, сила и запаси, както на самите вас, по този начин и за вашия екип.

Създайте постоянен и целеустремен развой на взимане на решения, който разрешава опцията за разглеждането на непознати отзиви и адаптирането към по-добри тактики. Започнете с дребни стъпки и подхранете вашата религия в личните си познания и качества.

3. Отделят прекомерно доста внимание на рецензиите

Обратната връзка може да бъде доста скъпа и потребна, само че постоянно има хора, които просто отхвърлят да заявят своята поддръжка за вас. Понякога това се дължи на същинско разминаване в гледните точки, а различен път на персонални усеща и най-обикновена антипатичност. Пренебрегването на негативизма може да бъде мъчно, само че пробвайте да филтрирате противоположната връзка по подобен метод, че да извлечете от нея това, което може да ви помогне да се фокусирате върху вашите цели, проекти и сегашни задания.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР