Времето е чудесно за плаж, летният сезон е в разгара

...
Времето е чудесно за плаж, летният сезон е в разгара
Коментари Харесай

Много чадъри - малко хора: Къде са туристите? СНИМКА

Времето е отлично за плаж, летният сезон е в разгара си... само че къде са туристите?!

Плажът на къмпинг " Смокиня ", намиращ се на 3,5 км южно от град Созопол, сред къмпингите " Каваци “ и " Веселие ", опустя, а сезонът е в разгара си. Питаме тогава: Къде са туристите? Избрали са различен морски курорт или са предпочели това лято да не харчат пари по морето, можем единствено да гадаем, само че е едно е ясно - грозотията, шума на градежите, както и мръсотията, която виждаме по част от курортите, отблъсква родните и непознати туристи.

Много чадъри и малко хора - това виждаме от фотография, споделена от Иван Борисов в обществената мрежа Facebook. Описанието към нея гласи следното: " 12:00 ч. на 25.7.22 Созопол, плажа на къмпинг Смокиня... Времето съвършено, в разгара на сезона, но туристите ги няма ".

Фотото стана вайръл в обществената мрежа, събра хиляди лайкове и доста мнения. Ето и част от тях:

" Така е, за жалост, в туристическия отрасъл Българина надали ще се научи по какъв начин се притеглят туристи ", написа Емил Симов.

" Всички туристи са в Гърция и там е хем по-хубаво, хем по-евтино ", счита Живко Цонев.

" Каква е цената на чадърите, шезлонгите, коктейлите и храната на плажа?! Отговорите на тези въпроси ще обяснят за какво е празно. ", разяснява Венета Василева.

Милчо Арабаджиев пък е на мнение, че туристите ще се появят скоро. Според него е по този начин всяка година по това време: " Ще дойдат. Всяка година е по този начин по това време. После пък реват, че нямало място и ходели в 5 часа сутринта да си резервират чадъри. "

Междувременно в пика на дейния сезон туристите ги чака нов растеж на цените по родното Черноморие, защото търсенето нараства във всички курорти. Така през август ще почиваме най-малко с 30% по-скъпо по отношение на предишното лято. Проверка демонстрира, че за седмица край морето ще би трябвало да платим най-малко 200-300 лева от горната страна. Солена излиза и сянката на плажа – в някои от курортите комплектът от два шезлонга и чадър стартира от 30 лева А тук-там сянката коства колкото една нощувка в хотел.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР