Времето дойде. Клишето Светът е Мондиал отново е на мода,

...
Времето дойде. Клишето Светът е Мондиал отново е на мода,
Коментари Харесай

Световно първенство по футбол 2018: Всичко, което трябва да знаете за откриването

Времето пристигна. Клишето " Светът е Мондиал " още веднъж е на мода, а футболните безредици на съвсем целия свят се придвижват към терените на градовете домакини в Русия, където през днешния ден стартира Световно състезание по футбол 2018 - един месец, изпълнен с първокласен футбол, трагични мачове, шокиращи резултати и огромни страсти даже за тези, които ще гледат идния футболен конгрес просто като почитател на най-великата игра на планетата.
11 града ще одобряват общо 32 тима, които ще си оспорват званието " най-хубав измежду най-хубавите ". Като хазаин за пръв път в своята история Русия " наля " над 11 милиарда $ в организацията на идния планетарен шампионат, а строгата ръка, с която се провежда и най-малкия подробност по време на шампионата, подсигурява безукорен Мондиал.
Къде стартира всичко?
Стадион " Лужники " ще одобри както откриващата гала, по този начин и финала, който ще се организира на 15-и юли. Най-легендарният стадион в Русия ще е сцена на невероятни осъществявания още преди старта на мачовете, защото Роби Уилямс одобри сериозна оферта от страна на Владимир Путин, с цел да направи същинско шоу преди първия съдийски сигнал в шампионата.
Освен Роби Уилямс, милионите пред дребния екран ще се насладят на една неповторима гала, в която присъединяване ще вземат над 500 души, които ще създадат шоуто незабравимо. Сред тях ще има танцьори, реализатори, състезатели в скокове на батут и още доста. Интересен факт е, че церемонията ще стартира едвам половин час преди срещата Русия - Саудитска Арабия. Самият Роби Уилямс не скри вълнението си, че ще бъде в основна роля на откриващата гала, само че на Острова той понесе тежки рецензии за това, че е приел " кървавите пари " на съветската страна.
В какъв брой часа стартира церемонията?
Стартът на шоуто е 17:30 часа българско време, а в 18:00 ще е първият съдийски сигнал в шампионата. Разбира се, стадион " Лужники " е разпродаден за първия ден на Световното състезание по футбол.
Интересни обстоятелства за идния Мондиал
- Не единствено, че Русия за пръв път е хазаин на Световно състезание, само че това е и първият хазаин от Източна Европа на планетарен конгрес. Също по този начин Русия е най-голямата страна, в която се организира Мондиал.
- Световно състезание по футбол 2018 е първото, което ще се организира на два континента - Европа и Азия.
- Официалният амулет на шампионата беше определен с гласоподаване в интернет. Феновете избраха той да бъде вълк, а името му е... Забивака.
- Двата най-отдалечени един от различен градове домакини са Екатеринбург и Калининград. Разстоянието е 2 415 километра. За да добиете визия - това е дистанцията от Москва до Лондон.
- Стадионът, който ще е хазаин на откриването и на финала, е " Лужники ". Той беше ремонтиран съвсем напълно, като към този момент има 81 хиляди седящи места. Интересен факт е, че Русия реконструира стадиона, само че резервира напълно фасадата на оборудването.
- До момента международната купа е печелена само от страни, които са в Европа (11) или Южна Америка (9). Дали това няма да се промени? Едва ли...
- До момента в историята на Световните шампионати няма нито един случай, в който тим с задграничен селекционер е печелил купата. Най-голям късмет това да се промени имат Роберто Мартинес и Белгия. Останалите съществени любимци на шампионата в Русия имат треньор, който е от същата народност.
Къде да следите за всичко протичащо се на Световното състезание?
Sportlive.bg мина през много инциденти, само че въпреки всичко към този момент разгласява публично своя уебсайт, отдаден на Световното състезание по футбол 2018 - в него ще намерите всички настоящи вести, доста любопитни материали, разбори, мнения, отдадени на шампионата. В уеб страницата може да се запознаете с историята на Световните шампионати, стадионите на Мондиал 2018, всички тимове на Световното по футбол и още доста забавни секции.
Също по този начин по време на целия шампионат ще имате удоволствието да гледате предаването " Мондиал + ", което ще бъде предавано онлайн както в Sportlive.bg и страницата на Sportlive във Facebook, по този начин и на уеб страницата Actualno.com. Началният час е 11:30 и ще се излъчва всеки работен ден. Освен това ще имаме студийна стратегия за най-интересните мачове по време на Световното състезание по футбол.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР