Времето до края на тази година не е достатъчно, за

...
Времето до края на тази година не е достатъчно, за
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: 2020 г. не е достатъчна да се договорим с Великобритания

Времето до края на тази година не е задоволително, с цел да бъдат контрактувани всички аспекти в бъдещите връзки сред Европейски Съюз и Англия, тъй че двете страни в процеса да могат да изберат върху какво желаят да се съсредоточат. Това съобщи през днешния ден ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в лекция пред студенти от Лондонското висше учебно заведение по стопанска система, съобщи Ройтерс.

Приоритет за Европейски Съюз е запазването на целостта на единния пазар и митническия съюз на блока, сподели тя, като акцентира, че по този въпрос " няма да има взаимни отстъпки ". Лекцията се състоя преди Фон дер Лайен да се срещне с английския министър председател Борис Джонсън, с цел да дефинират платформата за договарянията по бъдещите взаимоотношения след излизането на Обединеното кралство от Европейски Съюз на 31 януари, съобщи Българска телеграфна агенция.

Въпреки че към този момент няма да е член на съюза, до края на тази година Англия ще се придържа към разпоредбите на Европейски Съюз и ще внася дължимите суми в общия бюджет. В случай че Лондон не изиска удължение на този временен интервал след края на 2020 година, от началото на 2021 година връзките ще бъдат контролирани или от разпоредбите на Световната комерсиална организация, или от двустранно съглашение, в случай че такова бъде подписано до края на 2020 година Правителството в Лондон е оповестило, че не желае удължение на преходния интервал, напомни Ройтерс.

" Без удължение на преходния интервал след 2020 година не можем да чакаме да се споразумеем по всеки обособен аспект на нашето ново партньорство. Ще би трябвало да имаме цели ", сподели Урсула фон дер Лайен. Според нея, с цел да има оптимално близко партньорство, Англия ще би трябвало да одобри огромна част от разпоредбите, към които се е придържала като членка на Европейски Съюз. " Без свободно придвижване на хора, не може да има свободно придвижване на капитали, артикули и услуги ", сподели шефката на Европейска комисия.

По думите й британците не могат да разчитат на " най-висококачествен достъп до най-големия обединен пазар в света ", без да се придържат към разпоредбите в околната среда, трудовия пазар, данъчното облагане и държавната помощ. " Колкото повече разлики има, толкоз по-дистанцирано партньорство ще има ", предсказа Урсула фон дер Лайен.

Тя удостовери, че Европейски Съюз желае бъдещите връзки с Обединеното кралство да се основават на " нулеви цени, нулеви квоти и нулев дъмпинг ", както и на взаимни дейности в сфери като климата, отбраната на данните, риболова, енергетиката, превоза, усвояването на космоса, финансовите услуги и сигурността. По отношение на сигурността Фон дер Лайен настоя за партньорство в битката с трансграничните закани от тероризма и киберпрестъпността. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР