Времето днес ще продължи да се определя от средиземноморския циклон,

...
Времето днес ще продължи да се определя от средиземноморския циклон,
Коментари Харесай

Дъждовно и мрачно време ни очаква днес

Времето през днешния ден ще продължи да се дефинира от средиземноморския циклон, който постепенно минава през южните региони от Балканския полуостров. Ще доминира облачно време с съвсем повсеместни превалявания от дъжд, на доста места ще са обилни по количество, а основно в Югоизточна България ще има и гръмотевична активност. Ще духа до сдържан вятър от север-североизток. Температурите ще бъдат по-ниски от нормалните - оптималните ще са най-вече сред 20 и 25 градуса, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология п.

Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за месеца, само че с прекосяването на средиземноморския циклон ще се намали още.

Над планините облачността ще остане забележителна. Валежите и гръмотевичните стихии ще продължат, тук-там явленията ще са интензивни. Ще духа сдържан до мощен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 15 градуса, на 2000 метра – към 9.

По Черноморието облачността ще е най-вече забележителна, само че преваляванията за малко ще отслабнат и спрат, ще има и краткотрайни понижения на облачността. Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър. Максималните температури ще са 22-24 градуса, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР