Времето днес ще е ветровито. Отначало в Дунавската равнина и

...
Времето днес ще е ветровито. Отначало в Дунавската равнина и
Коментари Харесай

Новата седмица идва със силни ветрове

Времето през днешния ден ще е прохладно. Отначало в Дунавската низина и Горнотракийската равнина, а след обяд в цялата страна ще духа мощен вятър от запад-северозапад. Ще бъде най-вече слънчево. След обяд от север облачността, висока и междинна, ще стартира да се усилва. Максималните температури ще бъдат сред 4 и 9 градуса, в София - към 5 градуса. През нощта против вторник през страната ще премине леден атмосферен фронт. На места от север на юг ще превали, най-вече сняг.

Над Черноморието денят ще стартира с раздрана междинна и висока облачност, която към обяд ще намалее, само че след обяд от север още веднъж ще се усили. Преди обяд ще духа сдържан югозападен вятър , който след обяд ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Максималните температури на въздуха ще бъдат 7-9 градуса. Температурата на морската вода е 7-8 градуса, а вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде най-вече слънчево, след обяд облачността ще стартира да се усилва. Ще духа мощен, по билата и краткотрайно плевел вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 2 градуса, на 2000 метра - към минус 4 градуса.

Във вторник ще бъде прохладно, ще става студено. Облачността ще е променлива, над планинските и източните региони по-често забележителна и на обособени места ще превалява сняг. В сряда северозападният вятър ще отслабне до сдържан. Ще има променлива облачност, постоянно до слънчево. Температурите още малко ще се намалят и минималните ще са сред минус 7 и минус 2 градуса, оптималните - най-вече сред 0 и 5 градуса.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР