Времето днес ще е студено. През нощта над страната ще

...
Времето днес ще е студено. През нощта над страната ще
Коментари Харесай

Студено, с максимални температури между 2 и 7 градуса днес

Времето през днешния ден ще е студено. През нощта над страната ще минава леден фронт. От запад на изток ще има превалявания от дъжд. С ориентирането напразно от запад-северозапад по високите полета на Западна България, в Предбалкана и Лудогорието дъждът ще премине в сняг. На места там ще се образува тънка снежна завивка.

В източните региони през нощта вятърът ще е към момента от юг и там утринните температури ще са най-високи.

Сутринта преваляванията в множеството места ще спрат, най-късно в източните региони. През деня запад-северозападният вятър ще се усили, облачността от запад ще намалее, в по-голямата част от страната до слънчево. Температурите към 14 ч. ще са сред 2° и 7°, ще продължат да се намаляват.

Атмосферното налягане ще се покачва и в края на деня към този момент ще е към междинното за месец декември.

След нощните превалявания, още сутринта облачността над планините ще се раздра до най-вече слънчево време, най-късно в източните масиви. Ще духа мощен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 0°, а на 2000 метра – към минус 7°.

Над Черноморието тук-там в утринните часове ще превалява дъжд. Около обяд преваляванията ще спрат, а по-късно и облачността ще се раздра и намалее. Ще духа сдържан и мощен западен вятър, който по здрач ще отслабне. Вълнението на морето ще е 3-4 бала, вечерта ще се успокои. Температурите ще се намаляват, към 14 ч. ще са сред 4° и 8°.

В понеделник междинната минимална температура ще е негативна - минус 2, а оптималната ще доближи 9 градуса. До сряда тя ще се повиши до 13 градуса, а времето ще остане изсъхнало. В четвъртък се чакат превалявания и намаляване на температурите, след което те още веднъж ще тръгнат нагоре.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР