Времето днес ще е слънчево, но от запад облачността, предимно

...
Времето днес ще е слънчево, но от запад облачността, предимно
Коментари Харесай

Събота слага край на периода с по-топло време

Времето през днешния ден ще е слънчево, само че от запад облачността, най-вече междинна и висока, ще се усилва и вплътнява. Това заяви за Агенция " Фокус " Боряна Маркова, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Ще духа слаб, до сдържан вятър, от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат сред минус 6° и минус 1°, а оптималните – сред 7° и 12°. Атмосферното налягане ще се намалява и ще е близо до междинното за месеца.

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево, от запад облачността ще се усилва. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър. Максимални температури на въздуха 8°-10°, температурата на морската вода ще е към 10°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде най-вече слънчево, само че от запад облачността, най-вече междинна и висока, ще се усилва и вплътнява. Ще духа сдържан, по високите елементи краткотрайно мощен вятър от север-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра 6°, на 2000 метра към минус 2°.

В неделя ще доминира облачно време, тук-там ще превалява, най-вече слаб сняг. С сдържан и краткотрайно мощен вятър, изначало от север-северозапад, по-късно - от североизток, ще нахлува леден въздух и температурите ще се намаляват. Преобладаващите минимални температури ще бъдат сред минус 2° и 3°, а оптималните – сред 0° и 5°. В понеделник ще продължи да духа сдържан и краткотрайно мощен северен вятър и захлаждането ще продължи. Все още на обособени места, основно в южните и планинските региони ще превалява слаб сняг. Във вторник вятърът ще отслабне, до вечерта в доста региони в западната половина от страната и ще стихне. От север облачността ще се раздра, над по-голямата част от страната и ще намалее до най-вече слънчево. Сутрешните температури ще доближават на обособени места до минус 8°, минус 9°, а дневните ще останат без основна смяна.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР