Времето днес ще бъде слънчево. След обяд над планините ще

...
Времето днес ще бъде слънчево. След обяд над планините ще
Коментари Харесай

Изпращаме работната седмица със слънце и топло време

Времето през днешния ден ще бъде слънчево. След обяд над планините ще се развива купеста облачност и на обособени места в Югозападна България ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са сред 27° и 32°, в София към 28°. Атмосферното налягане ще се намали и ще бъде малко по-ниско от междинното за месеца.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа сдържан южен вятър. Максималните температури на въздуха ще са сред 20° и 25°. Температурата на морската вода е 13-15°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините ще бъде слънчево. След обяд ще се развива купеста, в обособени региони на Рило-Родопската област - и купесто-дъждовна облачност, където ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб, от юг. Температурите ще се покачат и оптималната на 1200 метра ще е към 21°, на 2000 метра - към 13°.

В събота денят ще стартира със слънчево време. Ще е към момента много топло, с минимални температури сред 13 и 18 и оптимални - сред 26° и 31°. Около и след обяд, с насочване напразно от северозапад, в източните региони от север-североизток ще стартира да прониква студен въздух. Ще се развива купесто-дъждовна облачност, тук-там, основно в западната половина от страната, ще превали временен дъжд с гръмотевици.

В неделя краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици ще има на повече места в Централна и Източна България. Дневните температури ще са с 3-4 градуса по-ниски. Вятърът ще отслабне, в доста региони краткотрайно и ще стихва.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР