Времето четвътък се очаква да бъде слънчево. По-значителни увеличения на

...
Времето четвътък се очаква да бъде слънчево. По-значителни увеличения на
Коментари Харесай

Ще има ли затопляне на времето в четвъртък

Времето четвътък се чака да бъде слънчево. По-значителни нараствания на облачността ще има над Западна България, само че единствено на изолирани места ще превали слаб дъжд, в планинските региони – сняг, заяви Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Сутринта ще е студено с минимални температури сред минус 5° и 0°, в София - към минус 3°. Атмосферното налягане е по-високо от междинното за месеца - след обяд ще стартира да се намалява, само че ще остане по-високо от нормалното. До вечерта вятърът ще се ориентира от юг-югозапад, ще е слаб до сдържан и с него температурите ще стартират да се покачват - преобладаващите оптимални ще са сред 10° и 15°, в София - към 13°.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър, който вечерта ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще са сред 8° и 12°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините в източната половина на страната ще бъде най-вече слънчево. В масивите в Западна България облачността ще е най-вече забележителна, само че единствено на изолирани места ще превали слаб сняг. Вятърът малко ще отслабне и ще бъде сдържан и мощен от северозапад. Температурите ще се покачват и оптималната на височина 1200 метра ще бъде към 5°, на 2000 метра - към минус 1°.

В петък вятърът краткотрайно ще се усили до сдържан, стоплянето ще продължи. Облачността ще се усили, само че единствено на обособени места ще превали слаб дъжд. В събота ще остане топло, с оптимални температури към 20°. Облачността ще е променлива, тук-там с краткотрайни превалявания от дъжд, допустимо е и да прегърми. Вятърът ще е от западната четвърт, по-често сдържан.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР