Временното либийско правителство се надява, че скоро чуждите наемници в

...
Временното либийско правителство се надява, че скоро чуждите наемници в
Коментари Харесай

Либия има надежда, че чуждите наемници скоро ще напуснат страната

Временното либийско държавно управление се надява, че скоро непознатите наемници в Либия ще я изоставен, съобщи Франс прес. Надеждата бе изразена от външната министърка на Либия Наджла Мангуш след края на интернационална конференция за Либия, извършена в Берлин в сряда.

" Вражеските дейности са прекратени, в действие е преустановяване на огъня, блокадата на петролните съоръжения е вдигната и обстановката в Либия се е подобрила доста от 2020 година ", това установяваха участниците в срещата.

" Всички постигнахме прогрес по въпроса за наемниците и се надяваме, че в идните дни, наемниците от двете страни ще се отдръпват ", съобщи либийската дипломатка номер едно.

" Всички непознати сили и наемници би трябвало да се изтеглят без отсрочване от Либия ", пък се споделя в финален документ от срещата в Берлин. В него обаче се прецизира, че Турция, една от страните с най-голямо военно наличие на либийската бойна сцена, е изразила запаси по този мотив, само че повече детайлности в тази тенденция не оповестяват.

Участниците в конференцията за Либия в Берлин също така показват желание да оказват помощ за възобновяване на инфраструктурата на страната. Те упорстват за произвеждането на избори в Либия на 24 декември, както и показват обвързаност към ненамесата във вътрешните каузи на страната.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР