Временно се спират строителните дейности в района на къмпинг Арапя.

...
Временно се спират строителните дейности в района на къмпинг Арапя.
Коментари Харесай

ДНСК замрази строежите по къмпингите

Временно се стопират строителните действия в региона на къмпинг " Арапя ". Мярката се постанова, откакто на място беше осъществена инспекция от началника на ДНСК арх. Иван Несторов, специалисти от РДНСК Бургас и Службата по геодезия, картография и кадастър - Бургас. Проверката беше инициирана по предписание на премиера Бойко Борисов .

При направената инспекция на градежа в региона на къмпинг " Арапя " е открито, че на място не е построен информационно транспортен достъп. Съгласно условията на Закон за устройство на територията когато един обект се построява и се вкарва в употреба, той би трябвало има обезпечен подобен достъп, а не коларски път.

Несторов установи още, че измежду утвърдените документи липсва проект за сигурност и здраве и позволение от способените органи за строителство в гориста околност.

" Ще разпоредя на моите сътрудници от понеделник да създадат нужната инспекция в община Царево, с цел да се откри има ли всички нужни документи, които да разрешат продължение на строителството ", съобщи началникът на ДНСК.

Несторов добави, че сега градежът се стопира краткотрайно, защото е от пета категория и по тази причина на кмета на общината би трябвало да бъде връчена заповед за прекъсване на строителството, тъй като той е органът, който може да управлява осъществяването на тези действия.

Проверката би трябвало да завърши в границите на една седмица.
 Засега стопират градежите на
Засега стопират градежите на " Алепу " и " Градина "

Това стана ясно при инспекцията на ДНСК

Както стана ясно по-рано през днешния ден, строителните действия по къмпинг " Алепу " също се стопират .

Проблемът там - възложителят и надзорът на дейностите не са изпълнили условията на закона и не са уведомили Дирекцията за народен строителен надзор, че геозащитното оборудване е построено. Такива градежи са от първа категория според Закона за устройство на територията (ЗУТ) те подлежат на надзор от държавните органи.

По думите на Несторов построяването на брегоукрепителното оборудване съставлява първи стадий от плана. Вторият, за който разрешението за градеж е издадено от общината, включва строителството на три жилищни блока.

Предвид етапността на строителство на обекта самостоятелният строителен надзор е трябвало да уведоми ДНСК или РДНСК за това, че първият стадий е приключен и " Геозащита " - Варна да направи инспекция за това дали построеното геозащитно оборудване дава отговор на нужните условия.

Началникът на ДНСК заяви още, че след издаването на заповедта за прекъсване на строителството, специалистите на дирекцията ще създадат повсеместен обзор на техническата документи. Следва да се откри дали оборудването извършва своята роля.

Трябва да се направи мониторинг и чак тогава може да бъде позволено строителството на жилищната постройка.

Има вид и да не бъде позволено , сподели още шефът на ДНСК.
 Засега стопират градежите на
Засега стопират градежите на " Алепу " и " Градина "

Това стана ясно при инспекцията на ДНСК

По отношение на градежа в региона на къмпинг " Градина " Несторов изясни, че макар взетото от вложителя решение за краткотрайно преустановяване на строителните действия, ще се направи инспекция по какъв начин са позволени, кой ги разрешил и дали всички издадени позволения за градеж и утвърдени планове са съобразени със закона.

Ще създадем инспекция в Техническата работа на община Созопол и в случай че открием нарушавания, обектът ще бъде спрян . Строителните бумаги се издават за интервал от 5 години и в случай че има съответни съществени нарушавания по тях, ще бъде сезирана прокуратурата, подсигурява началникът на ДНСК .
 Алармират за нов градеж до Алепу край Созопол
Алармират за нов градеж до Алепу край Созопол

Според институциите строителството било законно
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР